Zdielať recept

Karamelové pudingáče

Postup:

  • Aj bez náplne je to výborné sladké jemnulinké mliečne pečivo. Tu je recept na tieto krásky:

    Pšeničný rozkvas: 120 g LM + 130 g pšeničná múka + 130 g voda

    Rozkvas nechať zdvojnásobiť objem pri izbovej teplote teraz v zime asi 8 - 10 hodín.

    Cesto:

    380 g hotový rozkvas
    900 g pšeničná hladká múka 0, alebo 00
    380 ml mlieka
    100 g oleja
    150 g cukor

    Zo surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto, ktoré sa musí celkom odliepať od stien misy. Miesenie môže trvať asi 25 minút. Po vymiesení nechajte cesto nakysnúť na dvojnásobok. Trvá to asi 8-10 hodín. Záleží od teploty ktorú máte v miestnosti. v lete to môže byť i polovičný čas.

    Po nakysnutí si cesto premiestnite na múkou posypanú pracovnú dosku a rozdeľte na 80 g diely, ktoré poprekladajte, utiahnite do bochníčkov a nechajte chvíľku oddýchnuť aby povolili. Vygúľajte pramene dlhé asi 20-25 cm, v strede ich prehnite vzniknú Vám dve nožičky, ktoré spolu poprepletajte. koniec zahnite dospodu, aby sa pri pečení nerozplietli. Poukladajte ich na papierom vystlaný plech a nechajte nakysnúť 3 hodiny (čas je orientačný, závisí od okolitej teploty. ja som mala 21 St.C)

    Po nakysnutí ich potrite bielkom a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 St.C asi 15 minút do zlata.

    Pripravte si krém. Uvarte si hustý puding z troch karamelových pudingov a 1,2 l mlieka. Prikryte ho potravinárskou fóliou alebo mikroténovým sáčkom tak, aby pokryl celý povrch. Takto a na pudingu počas chladnutia nevytvorí koža. Keď je puding celkom vychladený, primiešajte doňho 250 g masla a šľahajte s balónovou metlou pokiaľ sa celkom nespoja. Dajte stuhnúť do chladničky.

    Pečivo po vychladnutí rozrežte pozdĺžne a plňte pripraveným krémom pomocou cukrárenského vrecka.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Karamelové pudingáče?
Kliknutím vyberte

Pšeničný rozkvas

  • Pšeničný rozkvas: 120 g LM
  • 130 g pšeničná múka
  • 130 g voda

Cesto

  • 380 g hotový rozkvas
  • 900 g pšeničná hladká múka 0, alebo 00
  • 380 ml mlieka
  • 100 g oleja
  • 150 g cukor