Karamelové venčeky s nutelou

Recept je nekváskový, ale kto chce robiť kváskovú verziu, pridá do cesta 2 PL pšeničného alebo ražného kvásku a nechá 6 hodín pri izbovej teplote a na noc v chladničke spracovať cesto.

Postup

  • Zo surovín vypracujeme tuhšie maslové cesto. V prípade kváskovej verzie necháme spracovať múku potrebný čas, asi 6-8 hodín pri izbovej teplote a na noc vložte do chladničky.
    Cesto rozvaľkáme na 5mm hrubý plát a vykrajujeme kolieska s dierkou v strede.
    Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 St.C 10 minút.
    Na upečené kolieska vytláčame cukrárskym vreckom krém do kruhu. Posypeme nadrobno nasekanými lieskovcami a polejeme čokoládou.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Karamelové venčeky s nutelou?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 250 g masla
  • 350 g hladkej múky
  • 2 žĺtka
  • 100 g práškového cukru
  • 1,5 sáčku karamelový puding prášok
  • 1 vanilkový cukor

Krém

  • 200-300 g nutely
  • 120 g masla
  • 3-5 PL vaječného likéru.

Na posyp

  • hrsť nadrobno nakrájaných lieskových orechov

Poleva

  • 250 g čokoláda
  • 150 g maslo