Postup
-
Zo surovín vypracujeme tuhšie maslové cesto. V prípade kváskovej verzie necháme spracovať múku potrebný čas, asi 6-8 hodín pri izbovej teplote a na noc vložte do chladničky.
Cesto rozvaľkáme na 5mm hrubý plát a vykrajujeme kolieska s dierkou v strede.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 St.C 10 minút.
Na upečené kolieska vytláčame cukrárskym vreckom krém do kruhu. Posypeme nadrobno nasekanými lieskovcami a polejeme čokoládou.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 250 g masla
- 350 g hladkej múky
- 2 žĺtka
- 100 g práškového cukru
- 1,5 sáčku karamelový puding prášok
- 1 vanilkový cukor
Krém
- 200-300 g nutely
- 120 g masla
- 3-5 PL vaječného likéru.
Na posyp
- hrsť nadrobno nakrájaných lieskových orechov
Poleva
- 250 g čokoláda
- 150 g maslo