Zdielať recept

Kardamónové pleteničky

Postup:

  • 1. Z rozkvasu a surovín do cesta vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od misy.
    2. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok
    3. Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 5 mm,
    4. Na polovičku cesta natrieme plnku
    5. Druhú polovičku cesta preklopíme na plnku
    6. Nakrájame pásiky široké asi 4 cm, stočíme do špirály a zaviniete do drdola.
    7. Zavinuté drdoly necháme nakysnúť pri izbovej teplote asi 2-3 hodiny
    8. Po nakysnutí potrieme vajíčkom
    9. Pečieme pri teplote 200 St.C 10 minút a ďalších 15-20 minút pri teplote 180 St.C.
    10. Po upečení potrieme cukrovou glazúrou a môžeme posypať mandľami, alebo nasekanými orieškami.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

19. mája 2020
“TOP”
Petronela Burianova

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kardamónové pleteničky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 50 g kvásku + 50 g vody + 50 g hladkej pšeničnej múky
  • Suroviny zarobte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok a ďalej použite do cesta.

Suroviny:

  • 150 g rozkvasu z Lievita madre, alebo ražného kvásku
  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 150 g Manitoby
  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 100 g masla
  • 1 vajíčko a 1 žĺtko
  • 10 g mletého kardamónu
  • 80 g kokosového cukru
  • štipka soli

Plnka:

  • 200 g masla
  • 150 g kokosového cukru
  • 30 g mletého kardamónu

Cukrová glazúra

  • 50 ml. vody
  • 150 g cukru
  • Varíme pokiaľ sa cukor nerozpustí