Postup:
-
1. Z rozkvasu a surovín do cesta vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od misy.
2. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok
3. Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 5 mm,
4. Na polovičku cesta natrieme plnku
5. Druhú polovičku cesta preklopíme na plnku
6. Nakrájame pásiky široké asi 4 cm, stočíme do špirály a zaviniete do drdola.
7. Zavinuté drdoly necháme nakysnúť pri izbovej teplote asi 2-3 hodiny
8. Po nakysnutí potrieme vajíčkom
9. Pečieme pri teplote 200 St.C 10 minút a ďalších 15-20 minút pri teplote 180 St.C.
10. Po upečení potrieme cukrovou glazúrou a môžeme posypať mandľami, alebo nasekanými orieškami.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
“TOP”
Rozkvas:
- 50 g kvásku + 50 g vody + 50 g hladkej pšeničnej múky
- Suroviny zarobte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok a ďalej použite do cesta.
Suroviny:
- 150 g rozkvasu z Lievita madre, alebo ražného kvásku
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 150 g Manitoby
- 180 ml plnotučného mlieka
- 100 g masla
- 1 vajíčko a 1 žĺtko
- 10 g mletého kardamónu
- 80 g kokosového cukru
- štipka soli
Plnka:
- 200 g masla
- 150 g kokosového cukru
- 30 g mletého kardamónu
Cukrová glazúra
- 50 ml. vody
- 150 g cukru
- Varíme pokiaľ sa cukor nerozpustí