Zdielať recept

Kardamónovo-škoricové pletence

Postup:

  • 1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto.

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozdeľte na 14 rovnakých dielov. Vygúľajte bochníčky a nechajte ich prikryté oddýchnuť 20 minút.

    4. Oddýchnuté bochníčky vyvaľkajte na dlhý obdĺžnik a natrite plnkou. Zaviňte a pogúľajte ešte trochu. Zatočte do slimáka a uložte na papier na pečenie vystlaný papierom.

    5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    6. Pečte pri teplote 180 st.C. asi 25 minút.

    7. Horúce potrite roztopeným maslom.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kardamónovo-škoricové pletence?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 120 g kvások, 120 g pšeničná hladká múka, 110 g voda.
  • Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok

Cesto:

  • 350 g rozkvas
  • 600 g hladká pšeničná múka
  • 100 g pšeničná polohrubá múka
  • 300 g mlieko
  • 8 PL cukor
  • 5 PL olej
  • 2 vajcia
  • Vanilka

Na náplň:

  • 200 g Maslo
  • 50 g Kardamón
  • 20 g Škorica
  • 100 g cukor