Postup
-
Spracujeme kompaktné cesto, ktoré v prípade kváskovej verzie necháme odpočívať asi 6-8 hodín pri izbovej teplote a na noc dajte do chladničky. Pri nekváskovej verzii môžete hneď pokračovať.
Rozvaľkáme plát cesta hrubý asi 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm.
Pečieme 10-12 minút pri teplote 190 stupňov celzia.
Pripravte si zatiaľ plnku. Z mlieka, múky a vanilkového cukru uvarte hustý puding, ktorý nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a vymiešajte na hladký krém. Nakoniec primiešajte strúhaný kokos.
Po vychladnutí polovičku koliesok môžeme namočiť do čokolády a nechať zatuhnúť.
Kolieska pozlepujeme asi 5 mm hrubou vrstvou krému a boky vyváľame v kokose.
Vrch môžeme ozdobiť podľa želania. Ja som urobila vločky z fondanu
Dobrý chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 250 g masla
- 250 g polohrubej múky
- 200 g strúhaného kokosu
- 80 g práškového cukru
- 30 g kakaa
- 1 ks vajíčko
Plnka:
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 5 PL polohrubej múky
- 5 PL strúhaného kokosu
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
Na obaľovanie:
- strúhaný kokos