Kokosky

Tieto minitortičky sú tak úžasné, že sa stali už súčasťou našich Vianoc. Odporúčam ich všetkým, ktorí obľubujete kokos.

Kto chce robiť kváskovú verziu, pridá do cesta 2 PL pšeničného alebo ražného kvásku a nechá 6 hodín pri izbovej teplote a na noc v chladničke spracovať cesto.

Postup

  • Spracujeme kompaktné cesto, ktoré v prípade kváskovej verzie necháme odpočívať asi 6-8 hodín pri izbovej teplote a na noc dajte do chladničky. Pri nekváskovej verzii môžete hneď pokračovať.

    Rozvaľkáme plát cesta hrubý asi 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm.

    Pečieme 10-12 minút pri teplote 190 stupňov celzia.

    Pripravte si zatiaľ plnku. Z mlieka, múky a vanilkového cukru uvarte hustý puding, ktorý nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a vymiešajte na hladký krém. Nakoniec primiešajte strúhaný kokos.

    Po vychladnutí polovičku koliesok môžeme namočiť do čokolády a nechať zatuhnúť.

    Kolieska pozlepujeme asi 5 mm hrubou vrstvou krému a boky vyváľame v kokose.

    Vrch môžeme ozdobiť podľa želania. Ja som urobila vločky z fondanu

    Dobrý chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kokosky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 250 g masla
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 80 g práškového cukru
  • 30 g kakaa
  • 1 ks vajíčko

Plnka:

  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 PL polohrubej múky
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru

Na obaľovanie:

  • strúhaný kokos

Voliteľná je čokoládová poleva vrchného kolieska