Zdielať recept

Kokosová Vianočka

Postup

  • Rozkvas necháme nakysnúť pri izbovej teplote v tomto období zhruba 5-8 hodín. Čas je orientačný podľa teploty v miestnosti. Musí zdvojnásobiť objem, ale nesmie byť prepadnutý, vtedy už prekysol.

    Z hotového rozkvasu a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží ale od teploty v miestnosti.

    Cesto rozdelíme na 5 prameňov a upletieme. táto Vianočka je pletená z 2x5 prameňov, takže som spojila vždy dva pramene do jedného, takže dokopy ich bolo 10, ale plietla som ako z 5

    Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny

    Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom

    Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40 minút do zlatova.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kokosová Vianočka?
Kliknutím vyberte

Rozkvas

  • 100 g LM, alebo ražného kvásku (pred pečením nakŕmený a nakysnutý na dvojnásobok), alebo 20 g čerstvého droždia
  • 100 g voda
  • 100 g Manitoba typ 0, alebo hladká pšeničná múka typ T650, alebo 0

Cesto

  • Hotový rozkvas
  • 700 g pšeničnej hladkej múky
  • 50 g kokosová múka, alebo strúhaný kokos
  • 375 g kokosové mlieko
  • 50 g kokosového oleja
  • 100 g kokosový cukor
  • 100-150 g trstinový, alebo kryštálový cukor
  • 2 žĺtka na poítretie
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • kôra z jedného citróna