Kopčekový ovocný koláč

Postup

  • Deň vopred si uvarte hustý puding z 800 ml mlieka a 2 práškových vanilkových pudingov. Primiešajte doňho 2 vaničkové tvarohy. Nechajte dobre vychladnúť v chladničke.
    Pripravte si aj mrveničku. Rukou rozmrvte spolu maslo, cukor a múku na hrudkovitú sypkú posýpku.
    Ak robíte verziu z droždia, z časti mlieka z receptu, lyžičky cukru a droždia si urobte kvások. Z kvásku, alebo LM a ostatných uvedených surovín vypracujte hladké nelepivé pevné cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hodiny. Pri verzii z kvásku to trvá asi 6-10 hodín, záleží od okolitej teploty a sily kvásku.
    Cesto roztiahnite na veľký plech (ak máte menší, je možné, že Vám zostane ešte na jeden menší koláč) na cesto naukladajte striedavo ovocie a medzi ovocím robte striedavo kopčeky tvarohového krému a lekváru.
    Na vrch rozsypte bohato mrveničku.
    Nechajte finálne nakysnúť. Pri verzii z kvásku asi 2-3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 45 min.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kopčekový ovocný koláč?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 200 g LM, alebo 40 g droždia
  • 440 g polohrubá múka
  • 400 g T650 alebo Manitoba
  • 370 g kyslá smotana
  • 50 g žĺtka
  • 170 g cukor
  • 30 g olej
  • 300 g mlieko
  • Citrónová kôra

Plnka

  • 800 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 vaničkové tučné jemné tvarohy
  • Slivkový, marhuľový, alebo malinový lekvár lekvár
  • Marhule, slivky, čerešne, čučoriedky, alebo iné ovocie

Mrvenička:

  • 200 g maslo
  • 250 g hrubá alebo polohrubá múka
  • 200 g práškový cukor