Postup:
-
Na náplň
Na panvici rozpustíme maslo a vložíme na kocky nakrájané jablká. Posypeme zmesou cukru a škorice a opečieme niekoľko minút tak, aby sa vytvorila jemná karamelová vrstva. primiešame džem, alebo lekvár podľa výberu (ja som dala slivkový)
Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť aby zdvojnásobilo objem.
Cesto si rozdelíme na 2 časti a z každej časti vyvaľkáme kruh s hrúbkou asi 5 mm.
Kruhy rozdelíme na 4 časti. Cez stred každej od špicu po druhý koniec naplníme zmesou plnky, narežeme na každej strane a preložíme najprv jednu a potom druhú stranu smerom do stredu cez plnku. (budete mať 8 ks mriežkovníkov)
(ak chcete menšie pečivo, rozdeľte cesto na 4 časti a postupujte ďalej rovnako, budete mať 16 ks.)
Po vytvarovaní nechajte finálne 2-3 hodiny nakysnúť
Pečieme pri teplote 180 st.C 20-25 minút. Pečivo musí byť aj zospodu prepečené.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 150 g LM
- 700 g múka
- 100 g roztopené vychladnuté maslo
- 250 - 300 g mlieko (dolievať postupne)
- 2 PL Majolka
- 90 g cukor
- 2 vajcia
- 1 vanilk. cukor
- 1 PL škorice
- štipka soli