Postup
-
Zo surovín vypracujte pevné cesto, ktoré zabaľte do fólie a nechajte cez noc odpočívať v chladničke. V prípade ak pridávate kvások, postupujte ako píšem vyššie.
Cesto si rozdeľte podľa foriem. ja som použila tie, ktoré vidíte na obrázku. Časť cesta (asi 1/3) si nechajte na ozdobu vrchu. Cesto rozvaľkajte a premiestnite do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vytiahnite ho až na okraje.
Pripravte si plnku zmiešaním všetkých surovín a vyšľahaný sneh jemne zamiešajte do plnky.
Naplňte koláč plnkou, ozdobte vrch a pečte pri teplote 180 St.C asi 35 minút. Sledujte si farbu koláča, každá forma pečie inak.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 1000 g hladká pšeničná múka
- 500 g maslo
- 250 g cukru
- 6 žĺtok
- kôra z 1/2 citróna
- vanilka
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
Plnka:
- 10 očistených nastrúhaných jabĺk
- 2 vanilkové pudingy (prášok)
- 200 g rozvaľkané a rozdrvené sušienky Lotus (ja som použila namočené v čokoláde), alebo pomleté orechy
- 2 kopcom lyžice nátierky Lotus, alebo orechového masla (môžete vynechať)
- 2 vajíčka (z bielkov vyšľahajte sneh)
- 100 ml rum