Krémové hubové rizoto zo smrčkov

Smrčky sú vzácne huby, ktoré rastú medzi prvými hubami na jar a je len málo miest, kde sa dajú nájsť. Ak nemáte smrčky, kľudne si toto rizoto urobte z akýchkoľvek húb.
Prečítajte si článok “Kam sa vybrať na huby (sprievodca hubárčením) + 3 recepty”.

Postup:

  • Šalotky si nakrájajte na drobno, a na masle osmažte do sklovita. Pridajte neumytú ryžu, za občasného miešania krátko orestujte a pridajte víno. Keď sa víno zredukuje, osoľte a pridajte po častiach vývar vždy tak, aby bola ryža zaliata vývarom. Keď sa vývar vsiakne do ryže, prilejte ďalšiu časť. Nezabudnite premiešavať. Ku koncu pridajte na masle osmažené huby a kúsok masla a stiahnite zo sporáka. Ryža musí byť al dente, nesmie byť uvarená do mäkka. Varte ju asi 20 minút na miernom plameni. Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Krémové hubové rizoto zo smrčkov?
Kliknutím vyberte

Suroviny

  • 250 g ryže na rizoto
  • 100 ml bieleho vína
  • 2 plátky masla
  • 400 - 500 ml vývar
  • 55 g parmezánu
  • 2 šalotky
  • voda
  • soľ
  • 200 g čerstvých húb, alebo cez noc namočených sušených
  • 150 g maslo (polovičku na osmaženie húb)
  • soľ
  • čierne korenie