Postup:
-
Môžete ich robiť z prebytkov kvásku, kde jednoducho prebytočný kvások do nich primiešate a priamo ich bez ďalšieho kvasenia urobíte, ale ak chcete zdravšiu variantu, kľudne si ich zarobte poobede, nechajte 5 hodín pri izbovej teplote aby kvások spracoval múku, dajte na noc do chladničky ráno si z nich urobte čerstvú teplú voňavú dobrotu.
Ak sa Vám zdá cesto riedke, prisypte múku. Veľmi záleží na tom, akú múku použijete, každá inak saje.
dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
“Váš recept je výborný dobre že ste ho dali na internet len pokračujte ”
“Naše víkendové raňajky sú vždy sladké a tento recept je úplne top! Chutí naozaj veľkým aj malým a je to rýchlovka :) ďakujem veľmi pekne! ”
“Fantastické a velmi sýte raňajky.”
“Tak tieto sú mega dobré😋”
“Sú naozaj skvelé, chrumkavé. Každému chutili. Ďakujem za recept.”
“Wafle sú obrovská mňamka, naša obľúbená, vždy vydarená :)
”
“Naše najobľúbenejšie vafle. Vždy sa podaria a sú vynikajúce. TOP ako všetky Petkine recepty 🙂”
“Vafle jsou skvělé, dělala jsem už několikrát a vždy měly velký úspěch :-)”
Ingrediencie
- 100 g materského kvásku
- 350 ml mlieko
- 70g rozpusteného masla
- 1 vajce
- 2 PL trstinový cukor
- 200g hladká pšeničná alebo špaldová múka
- 100 g celozrnná pšeničná múka (alebo špaldová CZ)
- 1 lyžička sody bicarbony
- 1kl mletej škorice
- Štipka soli
