Postup:
-
1. Z uvedených surovín vypracujeme hladké nelepivé cesto, ak treba, dolejte mlieko, alebo pridajte múku. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 8 hodín.
2. Nakysnuté cesto rozdeľte na 4 časti, z každej vygúľajte hada a namotajte na valček alebo na špeciálne plechové formy na trdelník. Valček dobre potrite maslom. Cesto pri namotávaní trochu naťahujte, aby bolo pevne navinuté. Konce zastrčte, aby sa neroztvoril.
3. Potrite rozšľahanými bielkami a vyváľajte vo vanilkovom cukre s orechami, alebo so škoricou.
4. Valček položte na hlbší plech tak, aby sa cesto nedotýkalo dna. Do plechu dajte papier na pečenie, a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
5. Pečte vo vopred rozpálenej rúre na 180 St.C. asi 20-25 minút.
6. Po upečení zosuňte z valčeka a nechajte vychladnúť na mriežke.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 200 g LM,
- 200 g hladkej múky,
- 200 g polohrubej múky,
- 180-200 ml vlažného mlieka,
- 60 g cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 2 žĺtky,
- 40 g masla,
- 20 g masti,
- štipka soli
Ostatné:
- Maslo na pomastenie valčeka,
- Vanilkový cukor zmiešaný s mletými orechami, alebo škoricou