Zdielať recept

Kvetinové buchtičky

Buchty nemusia byť len nadýchané ako páperko, ale môžu byť aj krásne ako tieto Kvetinkové buchtičky s čokoládou.

Postup

  • Pripravte si rozkvas. Zmiešajte suroviny uvedené vyššie a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    Múku premiešame rozkvasom, cukrom, mliekom, citrónovou kôrou, nakoniec striedavo pridáme maslo a vajíčko

    Pomocou hnetača vymiesime hladké cesto, ktoré drží pokope a odlepuje sa od okrajov misy.

    Z cesta odoberieme 1/5. Ostatné cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a necháme nakysnúť na dvojnásobok. K odobratému cestu pridáme kakao a 3 lyžice mlieka a ešte chvíľu v robote zapracujeme. Premiestnime do plastovej uzatvárateľnej nádobka a tiež necháme nakysnúť na dvojnásobok.

    Bledé vykysnuté cesto preklopíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na rovnakých 24 kúskov.

    Do stredu každého kúsku cesta dáme za lyžičku plnky, akú si zvolíme. môže to byť čokoládová nátierka, lekvár, tvaroh, gaštanové pyré ... a urobíme batôžtek, spoje postláčame a otočíme spojom nadol aby lekvár počas pečenia nevytiekol a ukladáme ich po 5 do kruhu.

    Tmavé cesto rozvaľkáme a pomocou pohára povykrajujeme 20 koliesok s priemerom asi 6 cm. Uložíme ich z vnútornej strany na každú buchtičku tak, aby sa prekrývali a tvorili lupienky.

    Do stredu každého kvietku položíme ešte jednu buchtičku.

    Necháme 2-4 hodiny zakryté igelitom nakysnúť pri izbovej teplote. (ak sú letné horúčavy, stačí 1 hodina.)

    Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút do zlatohneda.

    Po dopečení potrieme povrch ešte horúcich buchiet mliekom a necháme trochu vychladnúť na mriežke

    Po vychladnutí posypeme buchty práškovým cukrom.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kvetinové buchtičky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas

  • 50g LM, alebo ražného kvásku
  • 50g hladkej pšeničnej múky
  • 50g vody

Cesto

  • 420 g Manitoby, alebo hladkej pšeničnej múky
  • 200 g mlieko
  • 1 vajíčko
  • 80g cukru
  • 100g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • štipka soli