Kysnutý jablkový mrežkovník

Postup:

  • 1. Ak robíte verziu z droždia, z časti mlieka z receptu, droždia a lyžičky cukru vymiešajte kvások, ktorý necháte nakysnúť 15 min. Ak robíte kváskovú verziu, toto vynechajte.

    2. Z uvedených surovín vymieste kompaktné nelepivé cesto, ktoré necháte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to trvá 6-10 hodín, pri verzii z droždia 1,5-2 hodiny. Záleží to od okolitej teploty.

    3. Zatiaľ si pripravte plnku. Nastrúhajte jablká a nechajte ich pustiť šťavu. Šťavu vyžmýkajte a jablká zmiešajte s ostatnými surovinami.

    4. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a časť z neho si obložte bokom na mriežku. Zvyšok rozvaľkajte a uložte do plechu na pečenie.

    5. Na cesto roztiahnite plnku.

    6. Zvyšok cesta ktoré ste si odložili rozvaľkajte a narežte na pásy, ktoré poukladajte na vrch.

    7. Nechajte finálne nakysnúť 2-4 hodiny (záleží od okolitej teploty) Pri verzii z droždia asi 15-20 minút

    8. Pečte pri teplote 180 St.C asi 40-45 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kysnutý jablkový mrežkovník?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 300 g pšeničná hladká múka
  • 300 g špaldová hladká múka
  • 400 g mlieko
  • 50 g olej
  • 100 g LM (alebo 30 g droždia)
  • 150 g cukor

Na náplň:

  • 1,5 - 2 kg jabĺk
  • 1 PL škorica
  • 1 vanilkový puding prášok
  • 100 g cukor