Postup:
-
1. Vopred si namočte sušené huby a nechajte zmäknúť.
2. Do hrnca dajte variť 600 g kuracích pŕs. Zalejte asi 3-4 l zeleninového vývaru, alebo vodou a varte asi 2 hodiny.
3. Medzitým si pripravte na drobné kúsky nakrájanú mrkvu, petržlen, papriku, tofu a zmäknuté huby.
4. Do kuracieho vývaru pridajte klinčeky, sójovú omáčku (ak ste nepoužili zeleninový vývar na varenie mäsa, tak teraz pridajte bujón), ustricovú, prípadne aj rybiu omáčku, nadrobno nakrájané čili a pikantnú omáčku.
5. Uvarené kuracie mäso vyberte a nakrájajte na veľmi malé kúsky.
6. Do vývaru pridajte nakrájanú pripravenú mrkvu, petržlen a papriku, huby, tofu, ocot a cukor). Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou, cukrom, sójovou omáčkou, čily alebo octom.
7. Rozmiešajte si s malým množstvom vody zemiakový, alebo kukuričný na riedku kašičku a za stáleho miešania pridajte do polievky. Varte do zhustnutia.
8. V ďalšej miske rozšľahajte vajíčka a pomaly ich nalievajte do polievkyDobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 červená paprika
- 2-3 vajcia podľa veľkosti
- 1 kocka bieleho tofu
- 6 ks sušené shiitake
- 6 ks sušené judášove ucho
- 600 g kuracie prsia
- 5 čili papričiek
- 3 podrvené klinčeky
- 3-4 PL ustricová omáčka
- 8-9 PL sójová omáčka
- 2-3 PL pikantná omáčka (sambal oelek)
- 3-4 l zeleninový vývar, alebo 8-10 ks bujón
- 2 PL cukor
- 6 PL ocot
- 4-5 PL zemiakový alebo kukuričný škrob
- soľ podľa potreby