Postup:
-
1. Z rozkvasu a surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby. Nechajte prikryté kysnúť pri izbovej teplote 2 hodiny, počas tohto času cesto prekladajte každých 20 minút. Ďalej nechajte nakysnúť v chladničke na dvojnásobok. Môže to trvať 12-24 hodín. Ďalšou možnosťou je, že necháte cesto nakysnúť pri izbovej teplote namiesto chladničkového kysnutia.
2. Po nakysnutí cesto rozdeľte na 150 g bochníčky, prikryte ich a nechajte 1-2 hodiny nakysnúť.
3. Bochníčky roztiahnite a vysmážajte v rozpálenom oleji z oboch strán.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 150g hladká múka
- 150g vody
- 150 g kvásku LM, alebo ražného
- Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.
Suroviny:
- Rozkvas
- 800 g hladká pšeničná múka
- 300 g voda
- 200 g kyslá smotana
- 1 PL bravčová masť
- 1PL soľ
- 1 č.l. sóda bicarbóna