Zdielať recept

Langoše

Postup:

  • 1. Z rozkvasu a surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby. Nechajte prikryté kysnúť pri izbovej teplote 2 hodiny, počas tohto času cesto prekladajte každých 20 minút. Ďalej nechajte nakysnúť v chladničke na dvojnásobok. Môže to trvať 12-24 hodín. Ďalšou možnosťou je, že necháte cesto nakysnúť pri izbovej teplote namiesto chladničkového kysnutia.
    2. Po nakysnutí cesto rozdeľte na 150 g bochníčky, prikryte ich a nechajte 1-2 hodiny nakysnúť.
    3. Bochníčky roztiahnite a vysmážajte v rozpálenom oleji z oboch strán.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Langoše?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150g hladká múka
  • 150g vody
  • 150 g kvásku LM, alebo ražného
  • Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.

Suroviny:

  • Rozkvas
  • 800 g hladká pšeničná múka
  • 300 g voda
  • 200 g kyslá smotana
  • 1 PL bravčová masť
  • 1PL soľ
  • 1 č.l. sóda bicarbóna