Postup
-
Pripravte si rozvar zmiešaním vody a cukru. Zmes nechajte chvíľku postáť, než sa cukor napije dobre vody. Varte bez miešania dovtedy, až začne hustnúť. Vyskúšate to tak, že si namočíte prst a keď spojíte dva prsty a odtiahnete, mala by Vám medzi nimi zostávať taká cukrová niť.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľahajte balónovou metlou hustý sneh, ktorý zostáva na metličke, keď ju vytiahnete. Za stáleho šľahania horúci rozvar veľmi tenkým prameňom zašľaháte do snehu. Sneh by Vám mal pekne zhustnúť. Vymeníte metly na šľahači a jemne zamiešajte striedavo cukor a orechy.
Ak máte formu na laskonky, položte ju na plech na pečenie vystlaný papierom a naplňte penou. Stierkou zotrite zvyšnú penu. Formu jemne nadvihnite a laskonky dajte do trúby vysušiť,.
Ak nemáte formu, nakreslite si na papier na pečenie kolieska, alebo ovály a cukrárenským vreckom opatrne nakreslený tvar vyplňte. začnite od obvodu smerom dovnútra. Ak Vám v strede zostane špic, jemne ho rukou vyhlaďte.
Sušte na 100 St.C na 45 minút. Vysušené sú vtedy, ak sa ľahko oddeľujú od papiera na pečenie.
Hotové laskonky naplňte krémom
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Korpusy
- 210 g bielkov
- 225 g krupicového cukru (jemnejšieho kryštálového cukru)
- 125 gramov práškového cukru
- 80 g jemne mletých orechov
- Rozvar
Na rozvar
- 125 ml vody
- 225 g krupicového cukru ( jemnejšieho kryštálového)