Postup:
-
1. Zo surovín vypracujte kompaktné, pružné nelepivé cesto.
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte ho na 5 mm a rozdeľte ho na 16 rovnakých častí.
4. Na každý štvorček dajte lyžicu slivkového lekváru, preložte a vytvorte trojuholník. spoje dobre postláčajte.
5. Vytvarované pečivo ukladajte na plech na pečenie vystlaný papierom a nechajte nakysnúť na dvojnásobok,
6. Pred pečením lúpačky potrite bielkom a pečte pri teplote 180 St.C. asi 25 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 120 g pšeničná hladká múka, 120 g kvások, 110 g voda
- Zmiešajte suroviny nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite nižšie do cesta.
Cesto:
- 350 g nakysnutý rozkvas
- 450 g múka
- 130 g cukor
- 210 g mlieko
- 1 vajíčko
- 100 g maslo
Plnka:
- Slivkový lekvár