Zdielať recept

Lekvárové pleteničky

Postup:

  • Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 20 minút.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5 mm, jednu polovičku natrite džemom a druhú preklopte na džem tak, že ho prekryje.

    Cesto pokrájajte na pásy široké asi 5 cm, stočte do špirály a zaviňte dokola tak, že jeden koniec prestrčíte do slučky, ktorá vznikla prekladom cesta. Stočte tak, aby v strede nebola medzera, budete do stredu dávať po nakysnutí džem.

    Nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny, záleží od teploty. V horúčavách je to len 2 hodiny, naopak v zime 4

    Posypte sezamom, alebo makom. Do stredu dajte 1 Pl džemu. Najlepší je hustý domáci vyredukovaný, ktorý nepretečie na spodok.

    Pečte pri teplote 180 St.C. asi 30-35 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Lekvárové pleteničky?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 100 g LM
  • 400 g Špaldová hladká múka
  • 150 g Pšeničná chlebová múka
  • 110 g šľahačková smotana
  • 2 PL Majolka
  • 350 g voda
  • 35 g olej
  • 80 g cukor