Zdielať recept

Leopard sweet bread alebo Africký chlieb

Postup:

  • 1. LM rozmiešame vo vode, pridáme šľahačku a ostatné suroviny a vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od misy.
    2. Cesto rozdelíme na 3 časti.
    3. Jednu časť zafarbíme na hnedo kakaom, jednu zafarbíme na čierno sépiovým práškom, alebo aktívnym uhlím, alebo tmavým kakaom
    4. Každé cesto rozdelíme na 8 častí. Ušúľame si všetky časti na dĺžku zodpovedajúcu nádobe, v ktorej budeme piecť. Čierne šúľance rozvaľkáme na šírku a zabalíme do nich hnedé šúľance. To isté zopakujem s bielym cestom. Ukladáme na seba o pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy.
    5. Pečieme pri teplote 180 st.C 45-55 minút

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Leopard sweet bread alebo Africký chlieb?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 250 g LM
  • 460 g hladká múka Manitoba 0
  • 460 g hladká múka manitoba 00
  • 300 ml šľahačka
  • 200 ml voda
  • 2 PL majolka
  • 200 g cukru
  • 130 g kokosový olej
  • 2 vanilkové cukre
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 50 g kakao
  • 50 g Caro káva
  • Na potretie 2 žĺtky
  • Nastrúhaná citrónová kôra