Leopardia bábovka

Túto Leopardiu bábovku upiekol podľa môjho receptu na Leopard sweet bread  Majko s týmito obmenami:

Robil z polovičnej dávky, čo mu úplne stačilo na veľkú bábovkovú formu. Použil pol na pol Manitobu a Hladkú 00 múku. Namiesto kokosového oleja dal klasické maslo a v najtmavšej časti je mletý mak, v strednej káva a kakao. Cesto kyslo 5 hodín na linke a vo forme cez noc v chladničke. Piekol som na 180° cca 55 min. Pol hodinu  pred koncom prikryté alobalom. Je fantastická.

Postup:

  • LM rozmiešame vo vode, pridáme šľahačku a ostatné suroviny a vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od misy.

    Cesto rozdelíme na 3 časti.

    Jednu časť zafarbíme na hnedo kakaom, jednu zafarbíme na čierno sépiovým práškom, alebo aktívnym uhlím.

    Každé cesto rozdelíme na 8 častí.

    Ušúľame si všetky časti na dĺžku zodpovedajúcu nádobe, v ktorej budeme piecť. Čierne pramene rozvaľkáme na šírku a zabalíme do nich hnedé pramene. To isté zopakujem s bielym cestom. Ukladáme na seba o pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy.

    Pečieme pri teplote 180 st.C 45-55 minút

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Leopardia bábovka?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 250 g LM
  • 460 g hladká múka Manitoba 0
  • 460 g hladká múka manitoba 00
  • 300 ml šľahačka
  • 200 ml voda
  • 2 PL majolka
  • 200 g cukru
  • 130 g kokosový olej
  • 2 vanilkové cukre
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 50 g kakao
  • 50 g Caro káva
  • Na potretie 2 žĺtky
  • Nastrúhaná citrónová kôra