Postup
-
Postup:
V robote vymiešajte maslo, cukor a kvások (kto nekváskuje, kvások vynechá) do peny. Pridajte vajce a vanilku a znovu vymiešajte Primiešajte melasu (alebo med) a koreniny.
Zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte k tekutej zmesi a vymieste na tuhé maslové cesto.
Ak robíte s kváskom, cesto nechajte odpočívať asi 6 hodín pri izbovej teplote a cez noc v chladničke. Ak bez kvásku, rovno po vymiesení dajte do chladničky. V chladničke vydrží i pár dní.Pred pečením cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 1 cm a vykrajujte perníčky, ktoré hneď pečiete pri teplote 170 St.C po dobu asi 10 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g LM alebo ražného kvásku (kto nekváskuje, jednoducho vynechá)
- 250 g maslo
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g kokosový cukor
- 80 g melasy (alebo medu)
- 1 vajce
- vanilka
- 500 g pšeničná hladká múka
- 1-2 PL škorica
- 1-2 PL kardamon
- 1 čl mleré klinčeky
- 1 čl mletý zázvor
- 1 prášok do pečiva
- 1 kl soda bicarbona
- 1 kl badian
- 1 PL kakao (môžete vynechať)
- 1/2 čl soľ