Lepené perníčky

Postup

  • Postup:
    V robote vymiešajte maslo, cukor a kvások (kto nekváskuje, kvások vynechá) do peny. Pridajte vajce a vanilku a znovu vymiešajte Primiešajte melasu (alebo med) a koreniny.
    Zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte k tekutej zmesi a vymieste na tuhé maslové cesto.
    Ak robíte s kváskom, cesto nechajte odpočívať asi 6 hodín pri izbovej teplote a cez noc v chladničke. Ak bez kvásku, rovno po vymiesení dajte do chladničky. V chladničke vydrží i pár dní.

    Pred pečením cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 1 cm a vykrajujte perníčky, ktoré hneď pečiete pri teplote 170 St.C po dobu asi 10 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Lepené perníčky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 100 g LM alebo ražného kvásku (kto nekváskuje, jednoducho vynechá)
  • 250 g maslo
  • 100 g kryštálový cukor
  • 100 g kokosový cukor
  • 80 g melasy (alebo medu)
  • 1 vajce
  • vanilka
  • 500 g pšeničná hladká múka
  • 1-2 PL škorica
  • 1-2 PL kardamon
  • 1 čl mleré klinčeky
  • 1 čl mletý zázvor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kl soda bicarbona
  • 1 kl badian
  • 1 PL kakao (môžete vynechať)
  • 1/2 čl soľ