Postup:
-
Piškóty:
Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Postupne jemne primiešajte orechy, mandle a múku a rozpustené vychladnuté maslo. Cestom naplňte zdobiace vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčajte väčšie piškóty asi 4 cm priemer.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 160 Stupňov asi 8-10 minút. Strážte si ich, aby sa nepripálili, každá rúra pečie inak.
Upečené nechajte na papieri na pečenie, budete rovno na piškóty striekať krém.Čokoládový krém:
Z chladničky si vyberte maslo a nechajte zohriať na izbovú teplotu. V miske rozmiešajte smotanu, žĺtky, múku a práškový cukor. Zmes dajte nad vodný kúpeľ a pridajte nasekanú čokoládu. Nechajte ju rozpustiť a za stáleho miešania uvarte nad parou hustý krém. Uvaríme hustý krém. Nechajte vychladnúť a občas premiešajte. Keď je skoro vychladnutý, zašľahajte po častiach maslo. Krémom naplňte zdobiace vrecko so špeciálnou špičkou na špice a dajte do chladničky stuhnúť.Likérová náplň:
Likér a mlieko zmiešajte. Prisypte pudingový prášok a šľahajte asi 3 minúty do zhustnutia.Čokoládová poleva:
Čokoládu nasekajte a dáme do misky.
Smotanu na šľahanie nechajte zovrieť.
Horúcu smotanu nalejte k nasekanej čokoláde. Chvíľku počkajte a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.
Nechajte ju chvíľku vychladnúť a môžete použiť.Dokončenie:
Piškóty natrite trochou čokolády. Stuhnutý krém vytlačte na piškóty, do tvaru špicov. (ak Vám krém nedrží rovný tvar, treba ho dať ešte stuhnúť do chladničky) Robte ich postupne a dávajte stuhnúť do mrazničky.
Do stredu každého špicu natlačte vreckom likérovú náplň a na vrch znovu vytlačte trochu krému a znovu dajte vychladiť do mrazničky.
Stuhnuté špice namáčajte do čokoládovej polevy, a dajte znovu stuhnúť do mrazničky.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Piškóty
- 70 g polohrubej múky
- 100 g mandlí
- 50 g vlašských orechov
- 3 bielky
- 100 g cukor
- 20 g masla
Čokoládový krém
- 4 žĺtky
- 300 ml 33% smotany na šľahanie
- 200 g čokolády
- 100 g práškového cukru
- 30 g polohrubej múky
- 50 g masla
Likérová náplň
- 200 ml vaječného likéru
- 80 ml mlieka
- 30 g pudingu za studena Creme Olé Dr. Oetker
Čokoládová poleva
- 200 g čokolády
- 200 ml smotana na šľahanie (min. 33 %)