Likérové špice

Okrem surovín na pečenie budete potrebovať širokú guľatú zdobiacu špičku na piškóty, dve cukrárenské vrecká a špeciálnu cukrárenskú špičku na tvorenie špicov

Postup:

  • Piškóty:
    Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Postupne jemne primiešajte orechy, mandle a múku a rozpustené vychladnuté maslo. Cestom naplňte zdobiace vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčajte väčšie piškóty asi 4 cm priemer.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 160 Stupňov asi 8-10 minút. Strážte si ich, aby sa nepripálili, každá rúra pečie inak.
    Upečené nechajte na papieri na pečenie, budete rovno na piškóty striekať krém.

    Čokoládový krém:
    Z chladničky si vyberte maslo a nechajte zohriať na izbovú teplotu. V miske rozmiešajte smotanu, žĺtky, múku a práškový cukor. Zmes dajte nad vodný kúpeľ a pridajte nasekanú čokoládu. Nechajte ju rozpustiť a za stáleho miešania uvarte nad parou hustý krém. Uvaríme hustý krém. Nechajte vychladnúť a občas premiešajte. Keď je skoro vychladnutý, zašľahajte po častiach maslo. Krémom naplňte zdobiace vrecko so špeciálnou špičkou na špice a dajte do chladničky stuhnúť.

    Likérová náplň:
    Likér a mlieko zmiešajte. Prisypte pudingový prášok a šľahajte asi 3 minúty do zhustnutia.

    Čokoládová poleva:
    Čokoládu nasekajte a dáme do misky.
    Smotanu na šľahanie nechajte zovrieť.
    Horúcu smotanu nalejte k nasekanej čokoláde. Chvíľku počkajte a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.
    Nechajte ju chvíľku vychladnúť a môžete použiť.

    Dokončenie:
    Piškóty natrite trochou čokolády. Stuhnutý krém vytlačte na piškóty, do tvaru špicov. (ak Vám krém nedrží rovný tvar, treba ho dať ešte stuhnúť do chladničky) Robte ich postupne a dávajte stuhnúť do mrazničky.
    Do stredu každého špicu natlačte vreckom likérovú náplň a na vrch znovu vytlačte trochu krému a znovu dajte vychladiť do mrazničky.
    Stuhnuté špice namáčajte do čokoládovej polevy, a dajte znovu stuhnúť do mrazničky.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Likérové špice?
Kliknutím vyberte

Piškóty

  • 70 g polohrubej múky
  • 100 g mandlí
  • 50 g vlašských orechov
  • 3 bielky
  • 100 g cukor
  • 20 g masla

Čokoládový krém

  • 4 žĺtky
  • 300 ml 33% smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády
  • 100 g práškového cukru
  • 30 g polohrubej múky
  • 50 g masla

Likérová náplň

  • 200 ml vaječného likéru
  • 80 ml mlieka
  • 30 g pudingu za studena Creme Olé Dr. Oetker

Čokoládová poleva

  • 200 g čokolády
  • 200 ml smotana na šľahanie (min. 33 %)