Magdalénkyne wafle s lyofilizovaným ovocím

Waffle môžete robiť na raňajky, ale aj ako dezert na víkendové popoludnie, alebo keď vám príde návšteva. Môžete na ozdobu použiť čerstvé aj zavárané, prípadne mrazené ovocie, z ktorého si urobíte rozvar tak, že pridáte cukor a krátko povaríte. Najlepšia kombinácia je podľa mňa s tvarohom, alebo mascarpone. V každom prípade v týchto som použila mascarpone zriedené so šľahaškovou smotanou, zmiešané s jemným tvarohom.

Ak nemáte waflovač, môžete si podľa tohto receptu urobiť chutné lievance. Určite budú chutiť tiež výborne.

Postup:

  • Ak chcete urobiť wafle kváskové, ponorným mixerom rozmixujte v mlieku 100 g kvásku, do preosiatej múky pridajte prášok do pečiva a pridajte ostatné suroviny okrem lyofilizovaného ovocia, vymiešajte ručným mixerom na hladkú hmotu a nechajte prekvasiť 6 hodín pri izbovej teplote, alebo vez noc v chladničke.
    Ak robíte nekváskové, do preosiatej múky zamiešajte prášok do pečiva, pridajte ostatné suroviny, ručným mixerom rozmixujte na hladkú hmotu.
    Stroj na vafle rozohrejte a naplňte do ½ cestom, posypte ovocím a doplňte cestom. Stroj zatvorte a pečte podľa návodu k Vášmu waflovaču.
    Wafle môžete plniť lekvárom, nugátom, tvarohom, mascarpone, alebo podľa chuti ovocím, alebo šľahačkou.

Recenzie receptu

24. júla 2025
“Odporúčam, veľmi chutné a nadýchané😋”
Magdaléna

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Magdalénkyne wafle s lyofilizovaným ovocím?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 570 g múka
  • 700 g mlieko
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 Prášok do pečiva
  • 50 g cukor
  • 3 PL Olej
  • 4 celé vajcia
  • 50 g na jemno pomletých ovsených vločiek
  • 100 g lyofilizované ovocie

Náplň 1

  • 250 g mascarpone
  • 50 ml šľahačková smotana
  • 500 g jemný tvaroh

Náplň 2

  • Lekvár, alebo rozvar z ovocia

Na dokončenie

  • Drobné bobuľové ovocie