Magdalénkyne wafle s lyofilizovaným ovocím

Waffle môžete robiť na raňajky, ale aj ako dezert na víkendové popoludnie, alebo keď vám príde návšteva. Môžete na ozdobu použiť čerstvé aj zavárané, prípadne mrazené ovocie, z ktorého si urobíte rozvar tak, že pridáte cukor a krátko povaríte. Najlepšia kombinácia je podľa mňa s tvarohom, alebo mascarpone. V každom prípade v týchto som použila mascarpone zriedené so šľahaškovou smotanou, zmiešané s jemným tvarohom.

Ak nemáte waflovač, môžete si podľa tohto receptu urobiť chutné lievance. Určite budú chutiť tiež výborne.

Postup:

  • Ak chcete urobiť wafle kváskové, ponorným mixerom rozmixujte v mlieku 100 g kvásku, do preosiatej múky pridajte prášok do pečiva a pridajte ostatné suroviny okrem lyofilizovaného ovocia, vymiešajte ručným mixerom na hladkú hmotu a nechajte prekvasiť 6 hodín pri izbovej teplote, alebo vez noc v chladničke.
    Ak robíte nekváskové, do preosiatej múky zamiešajte prášok do pečiva, pridajte ostatné suroviny, ručným mixerom rozmixujte na hladkú hmotu.
    Stroj na vafle rozohrejte a naplňte do ½ cestom, posypte ovocím a doplňte cestom. Stroj zatvorte a pečte podľa návodu k Vášmu waflovaču.
    Wafle môžete plniť lekvárom, nugátom, tvarohom, mascarpone, alebo podľa chuti ovocím, alebo šľahačkou.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Magdalénkyne wafle s lyofilizovaným ovocím?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 570 g múka
  • 700 g mlieko
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 Prášok do pečiva
  • 50 g cukor
  • 3 PL Olej
  • 4 celé vajcia
  • 50 g na jemno pomletých ovsených vločiek
  • 100 g lyofilizované ovocie

Náplň 1

  • 250 g mascarpone
  • 50 ml šľahačková smotana
  • 500 g jemný tvaroh

Náplň 2

  • Lekvár, alebo rozvar z ovocia

Na dokončenie

  • Drobné bobuľové ovocie