Postup:
-
1. Zo surovín vymiešajte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a je elastické
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok
3. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely asi 100 g veľké, rozvaľkajte každý na trojuholník a zrolujte od širšej stany smerom k cípu. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Nechajte finálne nakysnúť prikryté 2-3 hodiny.
5. Po nakysnutí potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte makom.
6. Pečte pri teplote 220 St.C. prvých 10 minút a na 200 St.C. ďalších asi 10 minút. Ak Vám rúra pečie silnejšie, uberte na stupňoch.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 210 g rozkvas (70 g LM + 70 g voda + 70 g pšeničná hladká múka)
- 180 g mlieko
- 70 g voda
- 120 g cukru
- 90 g bravčovej masti
- 1 vajce
- 300 g polohrubá múky
- 300 g hladkej špaldovej
- štipka soli
- nemletý mak na posypanie