Zdielať recept

Makové lúpačky

Postup:

  • 1. Zo surovín vymiešajte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a je elastické
    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok
    3. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely asi 100 g veľké, rozvaľkajte každý na trojuholník a zrolujte od širšej stany smerom k cípu. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    4. Nechajte finálne nakysnúť prikryté 2-3 hodiny.
    5. Po nakysnutí potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte makom.
    6. Pečte pri teplote 220 St.C. prvých 10 minút a na 200 St.C. ďalších asi 10 minút. Ak Vám rúra pečie silnejšie, uberte na stupňoch.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Makové lúpačky?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 210 g rozkvas (70 g LM + 70 g voda + 70 g pšeničná hladká múka)
  • 180 g mlieko
  • 70 g voda
  • 120 g cukru
  • 90 g bravčovej masti
  • 1 vajce
  • 300 g polohrubá múky
  • 300 g hladkej špaldovej
  • štipka soli
  • nemletý mak na posypanie