Postup:
-
1. V mlieku rozmixujte LM a pridajte všetky ostatné suroviny. Cesto vymieste v robote s balónovou metlou.
2. Cesto odložte na 4-6 hodín pri izbovej teplote, aby kvások spracoval múku. Ak robíte verziu bez kvásku, pokračujte ďalším bodom.
3. Pripravte si Tvarohovú plnku zmiešaním všetkých surovín a rozmixovaním ponorným mixérom.
4. Cesto roztiahnite na vymastený a múkou vysypaný plech.
5. Do cesta lyžicou urobte priehlbiny, ktoré naplňte tvarohom jednu vedľa druhej
6. Na vrch naukladajte rozpolené slivky a posypte posýpkou.
7. Ak robíte kváskovú verziu, nechajte cesto ešte 1-2 hodiny odpočívať pri izbovej teplote. Ak nie pokračujte ďalším bodom.
8. Pečte pri teplote 180 St.C asi 40 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 100 g LM (kto nekváskuje, použite len prášok do pečiva)
- 400 g špaldová hladká múka
- 400 g mletý mak
- 450 g mlieko
- 1 prášok do pečiva
- 1 vajce
- 300 g práškový cukor
- 300 g olej
Tvarohová náplň:
- 750 g jemný tvaroh
- 3 vanilkové pudingy (prášok)
- 100 g cukor
- 2 vajíčka
Na vrch:
- 1 kg sliviek