Makovec s pudingovým tvarohom a slivkami

Postup:

  • 1. V mlieku rozmixujte LM a pridajte všetky ostatné suroviny. Cesto vymieste v robote s balónovou metlou.

    2. Cesto odložte na 4-6 hodín pri izbovej teplote, aby kvások spracoval múku. Ak robíte verziu bez kvásku, pokračujte ďalším bodom.

    3. Pripravte si Tvarohovú plnku zmiešaním všetkých surovín a rozmixovaním ponorným mixérom.

    4. Cesto roztiahnite na vymastený a múkou vysypaný plech.

    5. Do cesta lyžicou urobte priehlbiny, ktoré naplňte tvarohom jednu vedľa druhej

    6. Na vrch naukladajte rozpolené slivky a posypte posýpkou.

    7. Ak robíte kváskovú verziu, nechajte cesto ešte 1-2 hodiny odpočívať pri izbovej teplote. Ak nie pokračujte ďalším bodom.

    8. Pečte pri teplote 180 St.C asi 40 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Makovec s pudingovým tvarohom a slivkami?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 100 g LM (kto nekváskuje, použite len prášok do pečiva)
  • 400 g špaldová hladká múka
  • 400 g mletý mak
  • 450 g mlieko
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 300 g práškový cukor
  • 30 g olej

Tvarohová náplň:

  • 750 g jemný tvaroh
  • 3 vanilkové pudingy (prášok)
  • 100 g cukor
  • 2 vajíčka

Na vrch:

  • 1 kg sliviek