Postup:
-
1. Vypracovať cesto, nechať nakysnúť na dvojnásobok.
2. Cesto rozdeliť na 4x200 g 1x100 g, z toho urobiť malé bochníčky, dobre utiahnuť a zvyšok rozvaľkať na kruh.
3. Bochníčky namočiť vodou a dobre vyváľať v maku. Na kruh uložiť 4 rovnaké bochníčky s malými medzerami, pretiahnuť kraje kruhu v medzerách medzi žemličkami a v strede stlačením dokopy spojiť. Na spoj položiť menší bochníček
4. Nechať finálne nakysnúť asi 3 hodinyPečieme 10 min. na 200 st. a 35 min. na 180 st.C. Treba si to sledovať podľa toho ako pečie Vaša rúra.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 600 g hladkej múky,
- 150 g LM,
- 150 g mlieko,
- 3 vajíčka,
- 150 g cukor,
- 120 g maslo,
- 1 vanilk. cukor,
- Štipka soli
- Ak je treba, doliať 50 g vody. Alebo aj trochu viac, ak je treba, každá múka inak saje.