Zdielať recept

Makovička

Postup:

  • 1. Vypracovať cesto, nechať nakysnúť na dvojnásobok.
    2. Cesto rozdeliť na 4x200 g 1x100 g, z toho urobiť malé bochníčky, dobre utiahnuť a zvyšok rozvaľkať na kruh.
    3. Bochníčky namočiť vodou a dobre vyváľať v maku. Na kruh uložiť 4 rovnaké bochníčky s malými medzerami, pretiahnuť kraje kruhu v medzerách medzi žemličkami a v strede stlačením dokopy spojiť. Na spoj položiť menší bochníček
    4. Nechať finálne nakysnúť asi 3 hodiny

    Pečieme 10 min. na 200 st. a 35 min. na 180 st.C. Treba si to sledovať podľa toho ako pečie Vaša rúra.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Makovička?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 600 g hladkej múky,
  • 150 g LM,
  • 150 g mlieko,
  • 3 vajíčka,
  • 150 g cukor,
  • 120 g maslo,
  • 1 vanilk. cukor,
  • Štipka soli
  • Ak je treba, doliať 50 g vody. Alebo aj trochu viac, ak je treba, každá múka inak saje.