Makovo – višňová bublanina ako obláčik

Recept je v kváskovej i nekváskovej verzii. V oboch verziách potrebujete asi
1,5 kg – 2 kg višní, alebo čerešní.

Postup:

  • Kvásková verzia:
    1. Všetky suroviny vrátane rozkvasu vymiešate do peny v robote s balónovou metlou.

    2. Necháte pri izbovej teplote asi 6 hodín odpočívať

    3. Prelejete na vymastený a vysypaný plech a na vrch navrstvíte odkôstkované višne, alebo čerešne

    4. Pečiete pri teplote 180 St.C. asi 34-40 minút. Pred dopečením vyskúšajte špajdlou, alebo špáratkom, či je už dopečená.

    Nekvásková verzia:
    1. V jednej miske zmiešate múky, mak a prášok do pečiva.

    2. V druhej miske vymiešate cukor so žĺtkami do peny a nakoniec pridáte aj mlieko a olej a prisypete múky s makom

    3. Z bielok vymiešate tuhý sneh, ktorý zľahka zabalíte do cesta.

    4. Prelejete na vymastený a vysypaný plech a na vrch navrstvíte odkôstkované višne, alebo čerešne

    5. Pečiete pri teplote 180 St.C. asi 34-40 minút. Pred dopečením vyskúšajte špajdlou, alebo špáratkom, či je už dopečená.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Makovo – višňová bublanina ako obláčik?
Kliknutím vyberte

Rozkvas - kvásková verzia:

  • 140 g (40 g kvásku, 50 g vody, 50 g múky)
  • (Zmiešate a necháte nakysnúť na dvojnásobok. Ďalej použijete do cesta)

Cesto - kvásková verzia:

  • 140 g Nakysnutý rozkvas
  • 200 g nemletý mak
  • 300 g polohrubá múka
  • 100 g hladká múka
  • 200 g práškový cukor
  • 350 g mlieko
  • 150 g olej
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva

Cesto - nekvásková verzia:

  • 200 g nemletý mak
  • 300 g polohrubá múka
  • 150 g hladká múka
  • 400 g mlieko
  • 200 g práškový cukor
  • 150 g olej
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva