Mäkulinké kaiserky

Postup:

  • Kvásková verzia:

    1. Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 8 hodín. (čas je orientačný)

    3. Nakysnuté cesto rozdeľte na 150 g bochníčky a nechajte 20 min. odpočívať.

    4. Bochníčky vygúľajte na pramene o dĺžke asi 25 cm.

    5. Každý prameň zviažte akoby do uzla s dlhším jedným koncom, ktorý ešte prevlečte zospodu cez stred hore a nechajte kúsok trčať.

    6. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny

    7. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 30 minút.

    Verzia z droždia:

    1. Pripravte si kvások zmiešaním droždia s časťou mlieka z receptu a lyžičkou cukru, ktorý nechajte nakysnúť asi 15 min.

    2. Z kvásku a ostatných surovín vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické

    3. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 2 hodiny. (čas je orientačný)

    4. Nakysnuté cesto rozdeľte na 150 g bochníčky a nechajte 5 min. odpočívať.

    5. Bochníčky vygúľajte na pramene o dĺžke asi 25 cm.

    6. Každý prameň zviažte akoby do uzla s dlhším jedným koncom, ktorý ešte prevlečte zospodu cez stred hore a nechajte kúsok trčať.

    7. Nechajte finálne nakysnúť asi 20 minút

    8. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 30 minút.

    Nepotierala som vajíčkom, chcela som ich mať matné. Ak ale chcete posypať zrniečkami, potrite pred pečením rozšľahaným vajíčkom

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mäkulinké kaiserky?
Kliknutím vyberte

Kvásková verzia:

  • 100 g kvásku Lievito Madre
  • 300 g špaldová hladká múka
  • 400 g Manitoba
  • 100 g Celozrnná pšeničná múka
  • 250 g voda
  • 250 g mlieko
  • 60 g maslo
  • 2 č.l. soľ

Verzia z droždia:

  • 30-40 g droždia
  • lyžička cukru
  • 300 g špaldová hladká múka
  • 400 g Manitova
  • 100 g Celozrnná pšeničná múka
  • 250 g voda
  • 250 g mlieko
  • 60 g maslo