Zdielať recept

Mäkulinké mliečne venčeky

Sú vždy iné a sú neskutočne dobré. Stačí si ich vždy v iných zrnkách vyváľať 🙂

Postup:

  • Suroviny zmiešať a nechať nakysnúť cesto pokiaľ zdvojnásobí objem.

    Rozdeliť na rovnaké diely zhruba 470 g a urobiť bochníčky, ktoré poriadne utiahneme ako chlieb pred vložením do ošatky.

    Necháme 20 min. povoliť zakryté utierkou

    Prekladáme vždy o kúsok zhora nadol a uťahujeme do tvaru šulca.

    Vygúľame bagety, (viac pritlačíme na krajoch, aby mali pekné špicaté rohy) alebo tvarujeme iné pečivo. V tomto prípade rozgúľame na dlhé pramene, ktoré namokríme alebo štetcom vodou, alebo vygúľame na mokrej kuchynskej utierke a následne v semiačkach. Pramene následne zapletieme do vrkoča a stočíme do venca. na koncoch spojíme. potrieme trochu vodou, aby sa nám spoje pekne scelili.

    Posypeme múkou alebo aj hrubozrnnou soľou (soľ postriekame vodou), narežeme a necháme znovu nakysnúť asi 2-3 hodiny, zakryté utierkou.

    Pečieme asi 20-30 min. na 240 st. C. so záparou. Čas si treba odsledovať, každá rúra pečie inak.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mäkulinké mliečne venčeky?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g LM
  • 1000 g Manitoba (alebo pšeničná 0, alebo T650)
  • 700 g mlieko
  • 50 g maslo
  • 20 g soľ
  • 10 g ražná CZ