Zdielať recept

Mango sorbet

Predtým, než prejdem k receptu Vám chcem prezradiť pár mojich vychytávok, ktoré som si obľúbila pri príprave sorbetov.

Sorbet by nám nemal zamrznúť na ľadovú zmes a preto je treba do neho pridať suroviny, ktoré nemrznú.

Alkohol – K sorbetom je fajn pár lyžíc šampanského, bieleho vína alebo ružového s ovocnými príchuťami. Pred miešaním možno pridať 1/2 šálky (125 ml) na liter zmesi sorbetu, čo je naozaj málo.  Pri bobuľovom ovocí, alebo ovocí, z ktorého najprv varíme kompót s vodou, pridajte namiesto časti vody víno. Môžete tiež pridať likér s vyšším obsahom alkoholu. Alebo alkohol nahraďte kukuričným sirupom

Cukor – nemrzne tak isto ako alkohol, preto sa nesnažte nasilu ho vynechávať z receptu na Váš sorbet. Najlepšie je použiť obyčajný biely kryštálový cukor, ale môžete jeho časť, alebo celé množstvo nahradiť tekutými sladidlami ako je med, alebo kukuričným sirupom.

Cukor má sladkú chuť, na ktorú sme zvyknutí. Med môže dodať sorbetu inú príchuť.

Tekuté  sladidlá sú sladšie ako kryštálový cukor, takže na jednu šálku kryštálového cukru by ste mali použiť tri štvrtiny šálky tekutého sladidla. Cukor môžete nahradiť všetok alebo možno len časťou.

Postup:

  • Postup:
    Pripravte si sirup tak, že zahrejte cukor, soľ a vodu v hrnci, kým sa cukor a soľ úplne nerozpustia. Odložte nabok vychladnúť.

    Pomocou škrabky na zeleninu ošúpte mango. Potom odrežte dužinu od kôstky a nakrájajte.

    Spolu so sirupom a limetkovou šťavou rozmixujte do hladka. Dajte v mise do chladničky vychladnúť.

    Po vychladnutí pridajte tequilu, rum, vodku , víno, alebo alkohol ktorý chcete použiť, alebo ak nepoužijete alkohol, pridajte kukuričný sirup.

    Dajte do plastovej nádoby do mrazničky a po 3 hodinách rozmixujte
    Vyškriabte sorbet do mixéra (keď už bude viac zamrznutý, nechajte ho najskôr 5-10 minút pri izbovej teplote). Môžete použiť aj ponorný mixér. Mixujte, kým nezískate kašovitú zmes, potom ju nalejte späť do formy a zmrazte ďalšiu hodinu a znovu rozmixujte. Nechajte zamraziť ešte asi 3 hodiny.

    Ak máte sorbet pri podávaní príliš tuhý, nechajte ho 5-10 min. pri izbovej teplote a naberačku ponorte do teplej vody.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mango sorbet?
Kliknutím vyberte

Suroviny

  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 ml vody
  • 4 zrelé mangá , alebo 3 šálky mangového pyré
  • 4 lyžice limetkovej šťavy
  • Štipka soli
  • 2,5 lyžice tequily, rumu alebo vodky (voliteľné) alebo 2 lyžice kukuričného sirupu