Postup:
-
Postup:
Pripravte si sirup tak, že zahrejte cukor, soľ a vodu v hrnci, kým sa cukor a soľ úplne nerozpustia. Odložte nabok vychladnúť.Pomocou škrabky na zeleninu ošúpte mango. Potom odrežte dužinu od kôstky a nakrájajte.
Spolu so sirupom a limetkovou šťavou rozmixujte do hladka. Dajte v mise do chladničky vychladnúť.
Po vychladnutí pridajte tequilu, rum, vodku , víno, alebo alkohol ktorý chcete použiť, alebo ak nepoužijete alkohol, pridajte kukuričný sirup.
Dajte do plastovej nádoby do mrazničky a po 3 hodinách rozmixujte
Vyškriabte sorbet do mixéra (keď už bude viac zamrznutý, nechajte ho najskôr 5-10 minút pri izbovej teplote). Môžete použiť aj ponorný mixér. Mixujte, kým nezískate kašovitú zmes, potom ju nalejte späť do formy a zmrazte ďalšiu hodinu a znovu rozmixujte. Nechajte zamraziť ešte asi 3 hodiny.Ak máte sorbet pri podávaní príliš tuhý, nechajte ho 5-10 min. pri izbovej teplote a naberačku ponorte do teplej vody.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny
- 250 g kryštálového cukru
- 250 ml vody
- 4 zrelé mangá , alebo 3 šálky mangového pyré
- 4 lyžice limetkovej šťavy
- Štipka soli
- 2,5 lyžice tequily, rumu alebo vodky (voliteľné) alebo 2 lyžice kukuričného sirupu