Zdielať recept

Mango sticky rice

Manko sticky rice som si veľmi obľúbila pri mojich cestách do Thajska. Je to najlepší dezert, ktorý som tam jedla. Ľahko si ho pripravíte aj Vy. Mne chvíľku trvalo, než som našla u nás vhodné suroviny, ale nie je to nemožné a Vám poradím ako na to. V prvom rade potrebujeme kvalitné kokosové mlieko, kokosovú smotanu, lepkavú thajskú ryžu a zrelé mango. Suroviny dostanete kúpiť v Ázijských obchodoch, alebo na internete. Trochu treba hľadať, ale určite to stojí za to.

Postup:

  • 1. Ryžu zalejte vodou a nechajte do druhého dňa napučať.
    2. Ak máte ryžovar, bude sa Vám ryža variť ľahšie, ale ak nie, pripravte či väčší cedník, ktorý umiestnite nad väčší hrniec, v ktorom máte vodu tak, aby sa cedník nedotýkal hladiny.
    3. Ryžu prepláchnite a preceďte vodu. Cedník umiestnite nad hrniec, zakryte pokrievkou a vodu nechajte variť. Varte asi 20-30 minút do mäkka.
    4. Kokosové mlieko zohrejte, pridajte 100 g cukru. Ak nemáte kokosovú smotanu, odoberte z kokosového mlieka vrchnú smotanu a odložte bokom.
    5. Uvarenú ryžu dajte do hrnca so sladkým kokosovým mliekom, a nechajte prikryté aby ryža nasala mlieko.
    6. Mango očistite, nakrájajte na kúsky a uložte na tanier.
    7. Na každý tanier dajte kopček ryže, alebo tvorítkom vytvorte tvar.
    8. Smotanu zohrejte, pridajte do nej 50 g cukru, a polejte ňou ryžu. Ak je hustá, pridajte do nej ešte mlieko. Nemá byť ale úplne tekutá.
    9. Vrch ryže posypte sezamom

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mango sticky rice?
Kliknutím vyberte

Suroviny na 4 porcie:

  • 500 g lepkavá Thajská ryža
  • 500 ml. kokosové mlieko
  • 1 kokosová smotana
  • 2 zrelé mangá
  • 150 g cukor
  • Sezam na posyp