Postup:
-
1. Ryžu zalejte vodou a nechajte do druhého dňa napučať.
2. Ak máte ryžovar, bude sa Vám ryža variť ľahšie, ale ak nie, pripravte či väčší cedník, ktorý umiestnite nad väčší hrniec, v ktorom máte vodu tak, aby sa cedník nedotýkal hladiny.
3. Ryžu prepláchnite a preceďte vodu. Cedník umiestnite nad hrniec, zakryte pokrievkou a vodu nechajte variť. Varte asi 20-30 minút do mäkka.
4. Kokosové mlieko zohrejte, pridajte 100 g cukru. Ak nemáte kokosovú smotanu, odoberte z kokosového mlieka vrchnú smotanu a odložte bokom.
5. Uvarenú ryžu dajte do hrnca so sladkým kokosovým mliekom, a nechajte prikryté aby ryža nasala mlieko.
6. Mango očistite, nakrájajte na kúsky a uložte na tanier.
7. Na každý tanier dajte kopček ryže, alebo tvorítkom vytvorte tvar.
8. Smotanu zohrejte, pridajte do nej 50 g cukru, a polejte ňou ryžu. Ak je hustá, pridajte do nej ešte mlieko. Nemá byť ale úplne tekutá.
9. Vrch ryže posypte sezamomDobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny na 4 porcie:
- 500 g lepkavá Thajská ryža
- 500 ml. kokosové mlieko
- 1 kokosová smotana
- 2 zrelé mangá
- 150 g cukor
- Sezam na posyp