Zdielať recept

Marhuľový koláč

Postup:

  • 1. Z rozkvasu a surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 8 hodín. (čas je orientačný)

    3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozdeľte na dve časti. (jedna časť trochu väčšia, lebo bude tvoriť aj bok koláča.

    4. jednu časť rozvaľkajte do kruhu a umiestnite na spodok vymastenej a múkou vysypanej formy a okraje trochu vytiahnite na boky

    5. na cesto ukladajte striedavo polovičku marhule a kopček tvarohu až zaplníte celú plochu.

    6. Rozvaľkajte druhú časť cesta a uložte na náplň.

    7. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    8. Pečte pri teplote 180 S.C. asi 50 minút.

    9. Po upečení vyberte z formy a nechajte vychladnúť.

    10. Kompót chvíľku povarte a pridajte želatinu podľa návodu.

    11. Po vychladnutí vložte naspäť do formy, polejte kompótom so želatínou a nechajte dobre stuhnúť v chladničke.

    Dobrú chuť želá Petronela

    Ja mám na tento koláč formu, ktorá má na vrchu časť na plnku, ktorú vidíte na obrázku. Ale keď nemáte takúto formu, urobte si ho v tortovej forme.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Marhuľový koláč?
Kliknutím vyberte

Rozkvas

  • 100 g manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky, 100 g vody, 100 g LM - zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.

Suroviny na cesto:

  • Nakysnutý rozkvas
  • 400 g Manitoba, alebo hladká pšeničná múka
  • 200 g Špaldová múka
  • 100 g Celozrnná pšeničná múka
  • 270 g mlieko
  • 200 g cukor
  • 100 g maslo
  • štipka soli
  • citrónová kôra

Na náplň:

  • 500 g tvaroh
  • 1 kg marhúľ

Na vrch:

  • 2 marhuľové kompóty
  • Želatína