Zdielať recept

Maslový koláč s hruškami

Postup:

  • 1. Do múky nastrúhame studené maslo, ktoré si predtým na chvíľku dajte schladiť do mrazničky.

    2. Pridajte veľmi studenú vodu a ocot a vypracujte cesto

    3. Cesto preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na tenko.

    4. Vyvaľkané cesto zrolujte.

    5. Rolku rozkrájajte na 4 časti a každú časť samostatne vyvaľkajte na plát, jemne pomúčte a poskladajte na 3 časti.

    6. Odložte schladiť do chladničky.

    7. Hrušky si nakrájajte na plátky, opečte na masle, posypte škoricou, vanilkovým cukrom a pridajte klinčeky. Opečte asi 2 minúty z každej strany

    8. Cesto rozvaľkajte na pláty, ktoré ukladajte do formy. Medzi každým plátom natrite hruškový lekvár a na vrch navrstvite hrušky. Ja som použila len dva pláty, je to len na Vás, aký chcete mať koláč vysoký.

    9. Pečte na 220 St.C 5-10 min., neskôr znížte teplotu a pečte ďalej 10-15 min. na 180 St.C.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Maslový koláč s hruškami?
Kliknutím vyberte

Na cesto:

  • 300 g hladká múka
  • 300 g studené maslo
  • 10 g ocot
  • 5 PL studenej vody vychladenej v chladničke
  • štipka soli

Náplň:

  • 1 hruškový džem
  • 6 hrušiek
  • 125 g maslo
  • Škorica, klinčeky, vanilkový cukor