Postup:
-
1. Do múky nastrúhame studené maslo, ktoré si predtým na chvíľku dajte schladiť do mrazničky.
2. Pridajte veľmi studenú vodu a ocot a vypracujte cesto
3. Cesto preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na tenko.
4. Vyvaľkané cesto zrolujte.
5. Rolku rozkrájajte na 4 časti a každú časť samostatne vyvaľkajte na plát, jemne pomúčte a poskladajte na 3 časti.
6. Odložte schladiť do chladničky.
7. Hrušky si nakrájajte na plátky, opečte na masle, posypte škoricou, vanilkovým cukrom a pridajte klinčeky. Opečte asi 2 minúty z každej strany
8. Cesto rozvaľkajte na pláty, ktoré ukladajte do formy. Medzi každým plátom natrite hruškový lekvár a na vrch navrstvite hrušky. Ja som použila len dva pláty, je to len na Vás, aký chcete mať koláč vysoký.
9. Pečte na 220 St.C 5-10 min., neskôr znížte teplotu a pečte ďalej 10-15 min. na 180 St.C.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 300 g hladká múka
- 300 g studené maslo
- 10 g ocot
- 5 PL studenej vody vychladenej v chladničke
- štipka soli
Náplň:
- 1 hruškový džem
- 6 hrušiek
- 125 g maslo
- Škorica, klinčeky, vanilkový cukor