Zdielať recept

Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

Postup:

  • 1. Vo vyššej panvici speníme nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, paradajky, a nakoniec pridáme konzervu lúpaných paradajok. Ochutíme koreninami, bazalkou, cesnakom a soľou. Dusíme prikryté asi 20 min.
    2. Z mletého mäsa (najlepšie doma pomletého), nakrájanej cibule, vajíčka, strúhanky vypracujeme pevnú hmotu, osolíme, okoreníme a ešte dobre premiešame.
    3. Vytvarujeme malé guličky, ktoré vypražíme na oleji a pridáme do omáčky a krátko necháme povariť.
    4. Podávame s cestovinou, alebo zemiakmi.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mäsové guľky v rajčinovej omáčke?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 500 g mleté hovädzie mäso
  • 500 g mleté bravčové mäso
  • 1 vajíčko
  • 1 väčšia cibuľa
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 PL Strúhanka
  • Olej na vysmážanie

Omáčka:

  • 3 ks veľkých mäsitých paradajok
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • Cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks paprika
  • 1 ks mrkva
  • Soľ
  • 2 čl cukor
  • Bazalka
  • Stredomorské bylinky