Postup:
-
1. Zmiešajte múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu pol hodiny.
2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť pol hodinu až hodinu Fermentolýzu.
3. Po fermentolýze pridajte soľ, slad a olej zo zaváraných sušených rajčín ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
4. Pridajte nadrobno nakrájané rajčiny, syr a olivy a ešte chvíľu mieste, aby sa spojili všetky suroviny. Môžete domiesiť aj rukou.
5. Následne cesto 4 hodiny prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote
6. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.
Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
7. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 15 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.
Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00
Chrumkavé chlebíky želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 70 g kvások (ražný alebo LM)
- 500 g špaldová hladká múka
- 100 g Pšeničná hladká Manitoba
- 100 g Celozrnná pšeničná
- 300 g pivo
- 120 g voda
- 1 pohár zaváraných sušených rajčín v oleji (aj s olejom asi 280 g)
- 3 hrste olív
- 3 hrste na kocky nakrájaného syra
- bylinky nadrobno nakrájané (oregano, tymian, rozmarín)
- 1 PL soľ
- 1 č.l. slad