Medové minitortičky

Tortičky si môžete urobiť z medových plátov, ktoré bežne kúpite, alebo si ich upečte podľa receptu nižšie.

Postup:

  • V hrnci rozpustite maslo, med, sódu bicarbónu a cukor. Zahrievajte a zároveň šľahajte metličkou, alebo šľahačom. Zmes nechajte pri varení skaramelizovať do svetle hneda. Preosejte si múku a vlažnú mierne vychladnutú zmes vylejte do múky a pridajte aj kakao. Vypracujte cesto. Ak by sa Vám zdalo tuhé, pridajte mlieko.
    Rúru si nahrejte na 170 st.C.
    Vyberte z chladničky maslo a nechajte ho povoliť.
    Cesto rozdeľte na 5-6 dielov. Každý diel vyvaľkajte na obdĺžnik asi 3 mm hrubý. Vaľkajte rovno na plechu na papieri na pečenie, na ktorom budete v rúre piecť. Je dobré, aby boli pláty čo najtenšie, lebo v trúbe narastú. Orežte ich na pravidelný obdĺžnik podľa šablóny, ktorú si urobte z papiera na pečenie. Pomocou mašľovačky pláty natrite medom a na plech uložte aj odrezky, ktoré Vám zostali. Vložte do trúby a pečte pokiaľ nebude mať peknú medovú farbu. Takto upečte všetky pláty.
    Pečte ich asi 8-10 minút.
    Okrájané kúsky, ktoré sme piekli spolu s plátmi rozmixujeme v mixéry.
    Uvarte puding a nechajte ho prikrytý strečovou fóliou vychladnúť.
    Vyšľahajte balónovou metlou maslo do penovej konzistencie. Keď je vyšľahané, pridajte postupne salko a vyšľahajte nadýchaný krém.
    Ku krému primiešajte elektrickým šľahačom puding.
    Pláty pozlepujte krémom, potrite aj okraje a posypte rozmixovanými odrezkami, ktoré zmiešajte s pomletými orechmi a kakaom. Vznikne Vám drť, ktorou posypete tortu z vrchu. (môžete rozdeliť napoly a polovičku nechať bez kakaa).
    Nechajte do druhého dňa odležať, aby zmäkla a tvorítkom povykrajujte tvary, aké chcete mať. Odrezky rukou, alebo v mlynčeku rozdrvte a urobte z nich guličky, ktoré tiež obaľte v rozmixovaných odrezkoch s orechmi. Ja som polovičku guličiek obalila v drti bez kakaa a polovičku s kakaom.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Medové minitortičky?
Kliknutím vyberte

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 100 g masla,
  • 3 PL medu,
  • 200 g kryštálového cukru,
  • 1 PL jedlej sódy,
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc mlieka
  • 4 PL kakao

Krém

  • 500 g masla,
  • 1 Salko, (môžete použiť klasické smotanové, alebo ho 2 hodiny variť ponorené vo vode a bude karamelové.)
  • 2 smotanovo-vanilkové pudingy, (ktoré sa varia podľa návodu v 350 ml mlieka)
  • 600 ml mlieka
  • 4 PL cukru