Postup:
-
Múku zmiešajte s cukrom, sódou bicarbónou a korením a všetko spolu preosejte a pridajte citrónovú kôru.
Do stredu zmesi urobte jamku a nalejte med a vyšľahané vajíčka. Vypracujte dôkladne cesto, zabaľte do strečovej fólie a nechajte odpočívať pri izbovej teplote 4 dni.Cesto rozvaľkajte na asi 3-4 mm hrubý plát na ktorý natrite slivkový lekvár. Ak je veľmi hustý, rozrobte ho s rumom. Na lekvár nasypte nasekané nadrobno orechy. Radielkom nakrájajte pásiky 6x12 cm a zrolujte ich na malé roládky.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 10 - 15 minút. Veľmi záleží od Vašej rúry. Nepečte veľmi do tmava, aby sa Vám nevysušili. Za horúca potrite rozšľahaným vajíčkom.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 525 g hladkej pšeničnej múky T650
- 225 g práškového cukru
- 180 g medu
- 3 vajcia
- 1 čl sódy bicarbóny
- 2 PL medovníkového korenia
- citrónová kôra