Zdielať recept

Mimóza

Tento letný osviežujúci drink s chuťou pomarančov a sektu som spoznala na mojich potulkách svetom. Podávajú ju v lepších hoteloch priamo k raňajkám. Je to najlepšie osvieženie po dovolenkovej prehýrenej noci.

Podľa informácií, ktoré som našla na internete, jej história siaha veľmi ďaleko.  Podľa všetkého ju prvýkrát naservírovali hosťom v roku 1925 v hoteli Ritz v Paríži. A veru som ju v tom istom hotely pila aj oveľa neskôr. Názov v sebe ukrýva farbu akácie so žltými kvetmi.

Základný recept je veľmi jednoduchý a podľa mňa najviac osviežujúci. Pripravíte si ju z:

Postup:

  • Mimóza sa podáva dokonale vychladená a taktiež pohár v ktorom sa podáva musí byť vychladený.

    Do pohára nalejte sekt, alebo iné šumivé víno, dolejte pomarančovou šťavou a premiešajte.

    Mimózu si môžete pripraviť aj v silnejšej verzii tak, že pridáte k základným surovinám biely rum, vodku, alebo iným alkoholom.

    Na zdravie želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mimóza?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 100 ml šampanského, sektu, alebo Prosecca
  • 100 ml čerstvo odšťavenej pomarančovej šťavy