Miniburgre

Tieto miniburgre sú také krásne a ľahulinké ako obláčik

Postup:

  • Pred pečením nakŕmte kvások a nechajte ho narásť na dvojnásobok. Ak máte ražný kvások, nakŕmte ho na hustejšie pšeničnou múkou.
    Cesto vypracujte v robote asi 20 minút. Musí byť jemné a nelepivé. Maslo pridávajte nakoniec.
    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Mne to trvali asi 7 hodín, ale mala som veľmi aktívny kvások. Záleží to od teploty vo vašej miestnosti a tiež od sily kvásku.
    Rozdeľte na 20-25 g diely, vygúľajte guličky. Snažte sa miernym tlakom ako to ide utiahnuť. Budete ich mať krajšie guľatšie.
    Vytvarované guličky zakryte a nechajte finálne kysnúť 2-4 hodiny. Znovu to záleží od teploty a sily kvásku. V lete stačia 2 hodiny, v zime 4.
    Nakysnuté minuburgre potrite vajíčkom rozšľahaným v mlieku a posypte semiačkami.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 15 minút.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Miniburgre?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g celozrnna Manitoba Aida 3.3, alebo polohrubá múka
  • 250 g manitoba, alebo chlebova T650
  • 230 g mlieko
  • 25 g maslo
  • 70 g LM
  • 1 čl.med
  • 1 čl soľ

Na potretie

  • Vajíčko

Na posyp

  • Sezam alebo iné drobné zrniečka