Postup:
-
Pred pečením nakŕmte kvások a nechajte ho narásť na dvojnásobok. Ak máte ražný kvások, nakŕmte ho na hustejšie pšeničnou múkou.
Cesto vypracujte v robote asi 20 minút. Musí byť jemné a nelepivé. Maslo pridávajte nakoniec.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Mne to trvali asi 7 hodín, ale mala som veľmi aktívny kvások. Záleží to od teploty vo vašej miestnosti a tiež od sily kvásku.
Rozdeľte na 20-25 g diely, vygúľajte guličky. Snažte sa miernym tlakom ako to ide utiahnuť. Budete ich mať krajšie guľatšie.
Vytvarované guličky zakryte a nechajte finálne kysnúť 2-4 hodiny. Znovu to záleží od teploty a sily kvásku. V lete stačia 2 hodiny, v zime 4.
Nakysnuté minuburgre potrite vajíčkom rozšľahaným v mlieku a posypte semiačkami.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 15 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g celozrnna Manitoba Aida 3.3, alebo polohrubá múka
- 250 g manitoba, alebo chlebova T650
- 230 g mlieko
- 25 g maslo
- 70 g LM
- 1 čl.med
- 1 čl soľ
Na potretie
- Vajíčko
Na posyp
- Sezam alebo iné drobné zrniečka