Zdielať recept

Mliečne maslové bagety

Voňali tak neskutočne že som mala pocit, že som vo francúzskej pekárni.

Spracovanie:

  • 450 g rozkvas - ( 150 g ražný kvások, alebo LM + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte nakysnúť na dvojnasobok a potom pridajte ďalšie suroviny.

    Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta.

    Nechajte finálne nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.

    Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mliečne maslové bagety?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 450 g rozkvas - ( 150 g ražný kvások, alebo LM + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka)
  • 850 g manitoba (alebo pšeničná chlebová)
  • 50 g cz ražná
  • 550 g mlieko
  • 100 g maslo
  • 20 g soľ
  • 1 PL med
  • Slad