Postup:
-
Všetky suroviny na cesto premiešame a necháme kysnúť cca 5 hodín. Z času na čas cesto preložíme.
Medzitým si pripravíme sneh z troch bielkov. V mise zmiešame suroviny na tvarohovú plnku a nakoniec vmiešame bielka.
V druhej mise si zmiešame suroviny na mrveničku.
Po piatich hodinách si cesto rozdelíme na štyri časti (v tvare valca). Valec nakrájame na koliečka, ktoré naplníme tvarohovou plnkou (plnku, ktorá nám zostane použijeme ešte na plnenie koláčikov). Tvarohovú plnku zabalíme do cesta a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie spojom nadol. Do cesta vytláčame jamky (ja som použila pomúčené vajíčko ). Okraje koláčikov potrieme bielkom, ktoré nám zostalo zo žĺtkov. Jamky naplníme zvyšnou tvarohovou plnkou a slivkovým lekvárom. Vrch posypeme mrveničkou. Necháme podkysnúť ešte cca 30 minút. Pečieme v rúre na 170° teplovzduch cca 20 minút. Pozor! Prudko jedlé.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150g Lievito madre
- 400g hladkej pšeničnej múky
- 150g polohrubej pšeničnej múky
- 250g vlažného mlieka
- 100g bravčovej masti
- 3 žĺtky (bielka použijeme na potretie koláčikov)
- 80g cukru
- 1 vanilínový cukor
- trochu soli
- kôra z polky citróna
- slivkový lekvár na náplň
Na tvarohovú náplň:
- 500g tučného hrudkovitého tvarohu
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- hrozienka podľa chuti
- 4PL kryštálového cukru
- 1 vanilínový cukor
- trochu soli
- kôra z polky citróna
Na mrveničku:
- 80g masla
- 100g práškového cukru
- 50g hladkej pšeničnej múky
- 50g polohrubej pšeničnej múky