Postup
-
Cukor roztopte za stáleho miešania v hrnčeku na karamel, pridajte maslo, zmiešajte. Pridajte šľahačkovú smotanu a vymiešajte na hladkú hmotu. Pridajte nadrobno nakrájané hrušky a varte asi 10 minút. Nechajte chvíľku vychladnúť, pridajte pudingový prášok, metličkou zašľahajte a znovu priveďte do varu. Nechajte vychladnúť.
Zo surovín vypracujte kompaktné maslové cesto, ktoré nechajte 6 hodín odpočívať pri izbovej teplote a 10-15 hodín v chladničke. Po vychladení cesto rozdeľte na 2 časti.
Jednu časť rozvaľkajte na obdĺžnik a ten nakrájajte na 4 diely.
Na spodnú časť dajte plnku v bohatej vrstve.
Druhú časť rozdeľte na 4 diely a použite na vytvorenie mriežky tak, že si každý diel rozvaľkáte a krájate požadované pásy, ktoré medzi sebou prepletiete.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 St.C asi 30-35 minút do zlatova.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g LM, alebo ražného kvásku (ak nekváskujete, kvások vynechajte)
- 400 g hladká pšeničná múka
- 300 g špaldová hladká múka
- 250 g maslo
- 170 g práškový cukor
- 1 vajíčko
- 60 g studená voda
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
Plnka
- 8 ks hrušiek
- 250 g cukor
- 50 g maslo
- 250 g šľahačková smotana
- 1-2 vanilkové pudinové prášky (záleží od veľkosti hrušiek a od poradovanej hustoty plnky)
- škorica
- 1 vanilkový cukor