Postup:
-
Špenát nechajte pred miešaním plnky rozmraziť a na sitku dobre odkvapkať. Poprípade dobre vytlačte prebytočnú tekutinu. medvedí cesnak rozmixujte spolu s orechami a nastrúhaným syrom a spolu s ostatnými surovinami vymiešajte na hladkú plnku.
Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 6-10 hodín podľa okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
Po nakysnutí cesto rozvaľkajte , potrite plnkou a zarolujte do rolády. Nakrájajte na kúsky široké asi 5 cm a ukladajte na ležato na plech vystlaný papierom na pečenie.
Nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny. Záleží od okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 20 minút.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 40 minút. na 180 St.C.
Po upečení posypte na hrubšie nastrúhaným tvrdým syrom a dajte do vypnutej rúry, aby sa syr roztopil. Môžete posypať sezamom.
Dobrú chuť želá Petronela.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g kvások LM, alebo ražný (alebo 40 g droždia)
- 100 g pšeničná chlebová múka, alebo Aida 3.3
- 100 g voda
Cesto:
- celý nakvasený rozkvas
- 340 g najemno nastrúhaná mrkva
- 170 g kyslá smotana
- 50 g olej
- 750 g Aida 3.3, Manitoba alebo pšeničná chlebová T650
- 1 vajíčko
- 150 g nastrúhaný syr
- 1 čl soľ
- 1 čl slad
- syr na posypanie
Plnka
- 300 g mrazený špenát
- 200-300 g medvedí cesnak
- 4 ks bambino syr
- 300-400 g nastrúhaný eidam
- 150 g píniových, alebo vlašských orechov