Mrkvové osie hniezda s medvedím cesnakom

Postup:

  • Špenát nechajte pred miešaním plnky rozmraziť a na sitku dobre odkvapkať. Poprípade dobre vytlačte prebytočnú tekutinu. medvedí cesnak rozmixujte spolu s orechami a nastrúhaným syrom a spolu s ostatnými surovinami vymiešajte na hladkú plnku.
    Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 6-10 hodín podľa okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
    Po nakysnutí cesto rozvaľkajte , potrite plnkou a zarolujte do rolády. Nakrájajte na kúsky široké asi 5 cm a ukladajte na ležato na plech vystlaný papierom na pečenie.
    Nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny. Záleží od okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 20 minút.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 40 minút. na 180 St.C.
    Po upečení posypte na hrubšie nastrúhaným tvrdým syrom a dajte do vypnutej rúry, aby sa syr roztopil. Môžete posypať sezamom.
    Dobrú chuť želá Petronela.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mrkvové osie hniezda s medvedím cesnakom?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g kvások LM, alebo ražný (alebo 40 g droždia)
  • 100 g pšeničná chlebová múka, alebo Aida 3.3
  • 100 g voda

Cesto:

  • celý nakvasený rozkvas
  • 340 g najemno nastrúhaná mrkva
  • 170 g kyslá smotana
  • 50 g olej
  • 750 g Aida 3.3, Manitoba alebo pšeničná chlebová T650
  • 1 vajíčko
  • 150 g nastrúhaný syr
  • 1 čl soľ
  • 1 čl slad
  • syr na posypanie

Plnka

  • 300 g mrazený špenát
  • 200-300 g medvedí cesnak
  • 4 ks bambino syr
  • 300-400 g nastrúhaný eidam
  • 150 g píniových, alebo vlašských orechov