Zdielať recept

Mrkvové Pampúšiky s medvedím cesnakom a bryndzou

Plnku si môžete zvoliť akúkoľvek. Môžu byť naplnené napríklad so špenátovou plnkou, zeleninovou plnkou, plnkou z mletého mäsa, je to len na Vás a záleží, či to chcete podávať ako hlavný chod, alebo ako slaný koláč.

Ako hlavný chod odporúčam naplniť na cibuľke opraženým na kocky nakrájaným údeným mäsom a podávať s dusenou kyslou kapustou.

Tiež sú veľmi dobré ku kyslej mliečnej polievke, alebo prívarku.

Postup:

  • múku pridajte ak sa Vám zdá cesto príliš riedke, záleží od toho akú mrkvu máte, rozdiel je v obsahu šťavy v mrkve. Cesto ale nesmie byť tuhé.

    Vymieste cesto, ktoré sa bude úplne odliepať od dna misy. Môže to trvať i 25 minút.

    Nechajte nakysnúť asi 9 hodín. (pri vyšších teplotách sa čas kvasenia skracuje.) Cesto má zdvojnásobiť objem.

    Zatiaľ si pripravte plnku:

    na cibuľke opražte na drobno nakrájanú slaninku. Cibule treba dať toľko koľko je slaninky. Pridajte medvedí cesnak na drobno nakrájaný, alebo ak nemáte medvedí, pridajte 3 strúčiky normálneho cesnaku. Opekajte pokiaľ nie je slaninka mierne opečená. Nechajte vychladnúť a pridajte bryndzu, alebo tvaroh

    Premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujte kolieska, do stredu každého dajte lyžicu plnky, prikryte druhým kolieskom a pozatláčajte dobre kraje po celom obvode.

    Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny.

    Pečte vo vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 35-40 minút.

Recenzie receptu

19. mája 2020
“Plnila som ich tvarohom, potom som urobila aj čisté rohlíky a niekoľko bolo naplnených slivkovým domácim lekvárom. Len sa za nimi zaprášilo, super,super...👍🌹”
Klári

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mrkvové Pampúšiky s medvedím cesnakom a bryndzou?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 300 g rozkvas ktorý necháte nakysnúť na maximum asi 8 hodín (100 g kvások - nezáleží aký, 100 g voda, 100 g pšeničná hladká múka)
  • 800 g špaldová hladká múka
  • 400 g nastrúhaná mrkva
  • 200 g biely jogurt
  • 80-100 g mlieka
  • 300 g masla
  • 1 PL soli