Postup:
-
múku pridajte ak sa Vám zdá cesto príliš riedke, záleží od toho akú mrkvu máte, rozdiel je v obsahu šťavy v mrkve. Cesto ale nesmie byť tuhé.
Vymieste cesto, ktoré sa bude úplne odliepať od dna misy. Môže to trvať i 25 minút.
Nechajte nakysnúť asi 9 hodín. (pri vyšších teplotách sa čas kvasenia skracuje.) Cesto má zdvojnásobiť objem.
Zatiaľ si pripravte plnku:
na cibuľke opražte na drobno nakrájanú slaninku. Cibule treba dať toľko koľko je slaninky. Pridajte medvedí cesnak na drobno nakrájaný, alebo ak nemáte medvedí, pridajte 3 strúčiky normálneho cesnaku. Opekajte pokiaľ nie je slaninka mierne opečená. Nechajte vychladnúť a pridajte bryndzu, alebo tvaroh
Premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujte kolieska, do stredu každého dajte lyžicu plnky, prikryte druhým kolieskom a pozatláčajte dobre kraje po celom obvode.
Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny.
Pečte vo vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 35-40 minút.
Recenzie receptu
Ingrediencie na verziu z kvásku.
- 300 g rozkvas ktorý necháte nakysnúť na maximum asi 8 hodín (100 g kvások - nezáleží aký, 100 g voda, 100 g pšeničná hladká múka)
- 800 g špaldová hladká múka
- 400 g nastrúhaná mrkva
- 200 g biely jogurt
- 80-100 g mlieka
- 300 g masla
- 1 PL soli