Mrkvové šatôčky s lekvárom

Postup

  • Kvások pred pečením nakŕmte a nechajte zdvojnásobiť objem. Ak máte ražný kvások, nakŕmte si ho pšeničnou múkou na husto a nechajte zdvojnásobiť. Ak robíte verziu z droždia, urobte si kvások z časti mlieka, lyžičky cukru a droždia.
    Z kvásku a ďalších uvedených surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to trvá asi 6-9 hodín (V zime dlhšie, v lete kratšie. Čas je orientačný. Záleží podľa teploty v miestnosti a sily kvásku) Pri verzii z droždia je to asi 2 hodiny.
    Po nakysnutí cesto rozvaľkajte na obdĺžnik a narežte na štvorčeky. Vytvarujte podľa obrázkov, naplňte plnkou a nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min.
    Pred pečením potrite maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35 min.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mrkvové šatôčky s lekvárom?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 80 g LM alebo 20 g droždia
  • 110 g najemno nastrúhaná surová mrkva
  • 400 g manitoba, alebo hladká pšeničná múka
  • 1 žĺtko
  • 150 g mlieko
  • 60 g cukor

Plnka

  • Lekvár podľa chuti