Postup
-
Kvások pred pečením nakŕmte a nechajte zdvojnásobiť objem. Ak máte ražný kvások, nakŕmte si ho pšeničnou múkou na husto a nechajte zdvojnásobiť. Ak robíte verziu z droždia, urobte si kvások z časti mlieka, lyžičky cukru a droždia.
Z kvásku a ďalších uvedených surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to trvá asi 6-9 hodín (V zime dlhšie, v lete kratšie. Čas je orientačný. Záleží podľa teploty v miestnosti a sily kvásku) Pri verzii z droždia je to asi 2 hodiny.
Po nakysnutí cesto rozvaľkajte na obdĺžnik a narežte na štvorčeky. Vytvarujte podľa obrázkov, naplňte plnkou a nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min.
Pred pečením potrite maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35 min.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 80 g LM alebo 20 g droždia
- 110 g najemno nastrúhaná surová mrkva
- 400 g manitoba, alebo hladká pšeničná múka
- 1 žĺtko
- 150 g mlieko
- 60 g cukor
Plnka
- Lekvár podľa chuti