Postup:
-
Vymieste cesto, ktoré sa bude úplne odliepať od dna misy. Môže to trvať i 25 minút.
Múku pridajte ak sa Vám zdá cesto príliš riedke, záleží od toho akú mrkvu máte, rozdiel je v obsahu šťavy v mrkve. Cesto ale nesmie byť tuhé.
Nechajte nakysnúť asi 9 hodín. (pri vyšších teplotách sa čas kvasenia skracuje.) Cesto má zdvojnásobiť objem.
Premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na 100 g na lekvárové lúpačky, 50 g na tvarohové taštičky, 80 g na rožteky. Tvarujte a naplňte bohato ľubovoľnou náplňou. (tvarohovú som vymiešala ponorným mixérom tvaroh s mascarpone a s cukrom).
Nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny.
Pred pečením potrite bielkom a posypte posýpkou, ktorú si zvolíte.
Pečte pri 180 St.C. 20-25 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianova
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 300 g rozkvas (100 g kvások - nezáleží aký, 100 g voda, 100 g pšeničná hladká múka)
- 800 g špaldová hladká múka
- 400 g nastrúhaná mrkva
- 200 g biely jogurt
- 80-100 g mlieka
- 300 g masla
- 150 g trstinový cukor
- štipka soli
- múku pridajte ak sa Vám zdá cesto príliš riedke