Postup
-
Zo surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 6-10 hodín podľa okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
Po nakysnutí cesto rozvaľkajte , potrite plnkou a zarolujte do rolády. Nakrájajte na kúsky široké asi 5 cm a ukladajte na ležato na plech vystlaný papierom na pečenie.
Nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny. Záleží od okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 20 minút.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 40 minút. na 180 St.C.
Pripravte si polevu. V mixéry na pomalých otáčkach zmiešajte maslo a mascarpone až sú celkom spojené a majú penovú konzistenciu. Primiešajte vanilku a cukor, a po lyžiciach pridávajte mlieko pokiaľ nezískate požadovanú konzistenciu.
Po upečení polejte pripravenou polevou.
Dobrú chuť želá Petronela.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g LM (alebo 40 g droždia)
- 390 g mlieko
- 850 g hladká pšeničná múka
- 150 g kokosový cukor (môžete použiť aj obyčajný kryštálový)
- 180 g nastrúhanej mrkvy
- 100 g maslo
- 2 vajcia
- vanilka
- 1 PL škorica
- štipka soli
Plnka
- 300 g roztopené maslo
- 2 PL škorica
- 2 PL kardamon (kto nemá rád vynechá)
- 1 čl muškátový orech
- 150 g cukor
Poleva:
- 125 g mascarpone
- 125 g zmäknuté maslo
- 400 g cukor
- 200-400 mlieko podľa potreby aby vznikla tekutá, ale nie príliš hustá poleva
- vanilkový extrakt