Zdielať recept

Mrkvovo-Škoricové osie hniezda

Postup

  • Zo surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 6-10 hodín podľa okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny.

    Po nakysnutí cesto rozvaľkajte , potrite plnkou a zarolujte do rolády. Nakrájajte na kúsky široké asi 5 cm a ukladajte na ležato na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny. Záleží od okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 20 minút.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 40 minút. na 180 St.C.

    Pripravte si polevu. V mixéry na pomalých otáčkach zmiešajte maslo a mascarpone až sú celkom spojené a majú penovú konzistenciu. Primiešajte vanilku a cukor, a po lyžiciach pridávajte mlieko pokiaľ nezískate požadovanú konzistenciu.

    Po upečení polejte pripravenou polevou.

    Dobrú chuť želá Petronela.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mrkvovo-Škoricové osie hniezda?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM (alebo 40 g droždia)
  • 390 g mlieko
  • 850 g hladká pšeničná múka
  • 150 g kokosový cukor (môžete použiť aj obyčajný kryštálový)
  • 180 g nastrúhanej mrkvy
  • 100 g maslo
  • 2 vajcia
  • vanilka
  • 1 PL škorica
  • štipka soli

Plnka

  • 300 g roztopené maslo
  • 2 PL škorica
  • 2 PL kardamon (kto nemá rád vynechá)
  • 1 čl muškátový orech
  • 150 g cukor

Poleva:

  • 125 g mascarpone
  • 125 g zmäknuté maslo
  • 400 g cukor
  • 200-400 mlieko podľa potreby aby vznikla tekutá, ale nie príliš hustá poleva
  • vanilkový extrakt