Mrkvový koláč s karamelovým tvarohom

Tento lahodný koláč si môžete urobiť v kváskovej verzii i bez kvásku. V kváskovej verzii pridajte k surovinám z ktorých miesite cesto 100 g LM, ktoré si nakŕmte pomerom 1 diel vody+1 diel LM + 1 diel múky, alebo pridajte lyžicu ražného kvásku a nechajte prekvasiť v chladničke cez noc.

Postup:

  • 1. Vymieste všetky suroviny na cesto a dajte ho stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
    2. 2/3 cesta dajte na spodok formy na pečenie, ktorú ste si predtým vymastili a vysypali múkou.
    3. Na cesto navrstvite plnku
    4. Na vrch roztiahnite 1/3 cesta
    5. Posypte mrveničkou
    6. Pečte pri teplote 180 St.C 50-60 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mrkvový koláč s karamelovým tvarohom?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 400 g nadrobno nastrúhanej mrkvy
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 200 g špaldovej cezrnnej múky
  • 200 g maslo
  • 2 vanilkové pudingy (prášok)
  • 150 g trstinového, alebo kokosového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 vajíčka
  • 1 PL škorice
  • 1 PL kardamón (je mierne štipľavý, kto ho nemá rád, vynechá ho)
  • 1 čl soda bicarbóna

Na mrveničku:

  • 25 g mandľovej múky
  • 50 g pšeničnej polohrubej múky
  • 50 g masla
  • 50 g cukru
  • Všetky suroviny spojte do mrveničky

Na plnku:

  • 750 g jemný tvaroh
  • 2 karamelové pudingy (prášok)
  • 3 žĺtky
  • Citrónová kôra
  • 100 g cukor
  • Všetky suroviny vymiešajte