Postup:
-
1. Cesto vypracujeme v robote asi 25 minúť pokiaľ nie je ako hodváb a naťahuje sa bez trhania ako blana.
2. Necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri izbovej teplote to môže trvať v závislosti od ročného obdobia a vonkajšej teploty od 6-9 hodín.
3. Vytvarujeme 4 podlhovasté "buchťičky", utiahneme ich, a tie uložíme do podlhovastej formy na pečenie. Prípadne môžete urobiť i iné tvary a uložiť napr. do tortovej formy, alebo bábovkovej. Je to len na Vás.
4. Necháte finálne nakysnúť 3 hodiny, potriete vajíčkom, posypete podľa želania
5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 st. asi 45-50 minút.
Dobrú chuť želá
Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g Manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky
- 100 g vody
- 100 g LM
- (Rozkvas necháme nakysnúť, aby zdvojnásobil objem a použijeme ďalej do cesta)
Cesto:
- Hotový rozkvas
- 400 g múka hladká pšeničná
- 100 g múka hladká špaldová
- 160 g voda
- 100 g cukor
- 60 g. vajcia
- štipka soli
- citrónová kôra
- sušené višne, maliny, hrozienka, ....